Vondra by měl jít, tvrdí lidé

28.03.2011 23:16

Nadpoloviční většina Čechů vnímá ministra obrany z ODS Alexandra Vondru za nedůvěryhodného politika, tvrdí agentura SANEP.

Vondra by měl jít, tvrdí lidé

Vondrovi ničí pověst kauza spojená s českým předsednictvím EU. Vondra celou akci vedl a právě pod jeho dohledem stát podepsal údajně nevýhodné smlouvy s firmou ProMoPro.

SLEDUJEME téma kauza Vondra

Skoro dvě třetiny dotázaných považují kritiku Vondry, která zaznívá z úst poslanců TOP 09 a Věcí veřejných, za oprávněnou. A právě proto by měl premiér a šéf ODS Petr Nečas poslechnout hlasy koaličních partnerů a Vondry se zbavit.

Celý průzkum ZDE

Vondra by neměl úplně skončit, jen opustit obranu

S tímto postojem podle průzkumu souhlasí hlavně voliči VV a TOP 09, sympatizanti ODS Vondrovi i nadále věří a nepřejí si jeho odchod z vysoké politiky. I oni ale pochybení v souvislosti s kauzou ProMoPro považují za natolik závažné, že by Vondra měl opustit post ministra obrany.

Na závěr SANEP také varuje, že dosavadní kauzy koaličního kabinetu otřásají důvěrou veřejnosti v protikorupční vládní politiku a právě kauza ProMoPro Alexandra Vondry může vládu Premiéra Nečase definitivně odepsat.


Archiv výzkumů: CVVM , FACTUM INVENIO , SANEP , SC&C , STEM , Médea Research

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…