Vrací se legislativní nouze. Sněmovna rychle schválí pravidla pro volby a učení v karanténě

19.08.2020 6:25

Sněmovna se dnes mimořádně sejde kvůli dvěma předlohám, které souvisejí s koronavirem. Má schvalovat uzákonění pravidel distanční výuky ve školách a také formy hlasování pro lidi v karanténě, kteří se budou chtít zúčastnit říjnových krajských a senátních voleb. Obě vládní předlohy má schvalovat zrychleně ve stavu legislativní nouze. v případě přijetí se předlohami bude ve čtvrtek zabývat Senát.

Vrací se legislativní nouze. Sněmovna rychle schválí pravidla pro volby a učení v karanténě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lidé budou moci od 25. května chodit venku za určitých podmínek bez roušky, oznámila vláda. Nutné bude udržovat rozestupy nad dva metry

Speciální zákon má lidem v nařízené karanténě, jichž je nyní kolem 5000, umožnit hlasovat z auta nebo si vyžádat příjezd zvláštní volební komise s přenosnou volební urnou. Norma počítá také se zvláštními volebními okrsky v sociálních zařízeních, která budou v karanténě. Sněmovní ústavně-právní výbor v úterý doporučil předlohu schválit beze změn.

Novela školského zákona zavádí pro děti povinnost účastnit se distanční výuky jako součásti povinné školní docházky. Formu výuky na dálku nestanoví, škola ji má přizpůsobit podmínkám žáka. Sněmovní školský výbor novelu předjedná dnes ráno.

Stav legislativní nouze vyhlásil na návrh vlády v pondělí předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO), a to až do úterý 25. srpna. Zrychlený režim umožní Sněmovně projednat a schválit zákon třeba během jediného dne.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…