Vracím se k motýlům, oznámil radostně Martin Konvička

13.10.2016 6:30

Neúspěch v senátních volbách vrací protiislamistu Martina Konvičku do univerzitních lavic. Poté, co tento aktivista neuspěl na Táborsku, míří zpět na Jihočeskou univerzitu, kde bude zkoumat motýly a přednášet. Píše to MF Dnes.

Vracím se k motýlům, oznámil radostně Martin Konvička
Foto: Hans Štembera
Popisek: Akce "s humorem do Mekky" - proti terorismu a za demokracii před velvyslanectvím Saúdské Arábie

Konvička se pokoušel dostat do horní komory Parlamentu, jeho neúspěch však byl poměrně výrazný. Skončil předposlední. Nyní jej možná konec čeká i na univerzitě. Ta si totiž zjišťovala, zda se svého akademika může zbavit za jeho protiislámské a protiimigrantské řeči. 

„Učení i vedení studentských prací mi po zmatcích posledních měsíců dělají velikou radost. Čeká mě uzavření výzkumného grantu o fyziologii vysokohorských okáčů. Rád bych dokončil několik projektů ze šuplíku, inovoval své přednášky a konečně podal i zatrolenou profesuru,“ těší se však docent Konvička. 
 
Jak však přiznává děkan přírodověcké fakulty univerzity František Vácha, jenž je sám poslancem za TOP 09, univerzita přemýšlí, jak to udělat, aby s Konvičkovými akcemi nebyla spojována. „Univerzita si nechala udělat právní rozbor, za jakých podmínek může se svým zaměstnancem rozvázat pracovní poměr. A určitě tím důvodem není nějaké obvinění a není to ani trestní stíhání,“ řekl k tomu Vácha. Své Konvičkovi řekl i rektor Tomáš Machula. Ten prý s Konvičkou hovořil o hranici kritiky islámu. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…