Vrata do Evropy, zlatý důl pro pašeráky migrantů. O tomto aspektu nezávislosti Katalánska se v mainstreamu zarytě mlčí

07.10.2017 8:58

Publicista Václav Vlk starší se obává, že svobodná Barcelona by mohla být otevřenými vraty do Evropy. Připomíná totiž mimo jiné zprávy z letošního února, kdy Barcelona demonstrovala za přijetí více uprchlíků. Jeho komentář přinesl server NeviditelnýPes.cz.

Vrata do Evropy, zlatý důl pro pašeráky migrantů. O tomto aspektu nezávislosti Katalánska se v mainstreamu zarytě mlčí
Foto: Archiv
Popisek: Španělská vlajka

„Je potřeba si říci, že Španělsko je zemí, která se celkem úspěšně brání nelegální migraci, což některé evropské ‚pokrokové‘ síly a hlavně zločinecké bandy, jichž je dnes plný Blízký východ a sever Afriky, nelibě nesou. ‚Pokrokové síly‘ Unie potřebují ‚spřátelené‘ voliče, mají politickou sílu a peníze – a gangy mají ozbrojenou a organizovanou sílu a ještě více peněz. A to nemluvím o penězích od Sorose a ropných států atd.,“ poznamenal Vlk, že ze zděšené reakce Francie, Německa a hlavně Bruselu na výsledek katalánského referenda je vidět, že si to tyto země uvědomují.

Následně se zamyslel i nad tím, že kdyby nebylo rozpadu Jugoslávie, armáda ani policie by tam nikdy nedovolily, aby se v roce 2015 převalila přes Balkán až do centra Evropy uprchlická vlna.

„Zničení Jugoslávie, již poněkolikáté organizováno hlavně z Německa, jistě nemělo původně za cíl udělat cestu milionům muslimů do Evropy. Ale udělalo. Za nechutného přispění i naší republiky, když jsme uznali Kosovo jako stát a blábolili nesmysly kolem Bosny a Hercegoviny, kde jsou dnes veřejně základny al-Káidy i Islámského státu,“ sdělil Vlk. 

Původní text ZDE.

Komentátor se domnívá, že dnes máme v Katalánsku další pokus o vytvoření díry do Evropy. 

„Pod pláštíkem samostatnosti, uprostřed vyhecovaných davů, v čele se všehoschopnými a čert ví kým placenými a řízenými politiky, jako je Carles Puigdemont, katalánský separatistický premiér, a ‚vítací‘ starostka Barcelony, by se Katalánsko stalo na mnoho let otevřeným trychtýřem pro nelegální imigranty do celé Evropy,“ zmínil Vlk s tím, že to je to, o co tady běží. 

„A co levicová polovina nafoukaných a levičáckých Katalánců vůbec nechápe. Jako ti pitomci, co se s chutí vraždili v Jugoslávii. A co jakoby ‚nechápou‘ různí komentátoři. Ani když si přečtou, že se značná část katalánských radnic odmítla na tom pseudo-referendu vůbec podílet,“ uzavřel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…