Vrátit zpět nepřímou volbu není reálné, prohlásil Sobotka na Bontonu

25.11.2012 18:30

Hostem Zdeňka Šarapatky na radiu Bonton byl kandidát na prezidenta za ODS Přemysl Sobotka. Podle něj měl být Jiří Čunek zvolen místopředsedou Senátu. Zdůraznil také, že komunistická strana je stále stejně nebezpečná, jako bývala.

Vrátit zpět nepřímou volbu není reálné, prohlásil Sobotka na Bontonu
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Přemysl Sobotka

Sobotka byl znovuzvolen místopředsedou Senátu. „Rozložení sil po volbách je 46 sociálních demokratů a další levicoví senátoři. Kdyby si usmysleli, že mi nedají hlas, tak by mi ho nedali,“ uznal senátor fakt, že se mohlo klidně stát, že by svou funkci neobhájil.

Bohuslav Sobotka se přetvařuje

Zvolen nebyl třeba Jiří Čunek. „Jsou to tajné volby. Nebudu spekulovat, kdo mu hlas dal, kdo nedal. On vyhrál volby s velkou převahou a myslím, že je jasné, že on důvěru občanů má,“ okomentoval to Sobotka s tím, že v příští volbě bude muset senátorský klub, jehož je Čunek členem, vygenerovat kandidáta nového.

Senátorem se stal také Tomio Okamura, člověk, který se zastává komunistů. „Co mě hodně překvapilo, to byla reakce Bohuslava Sobotky, který se vyjádřil velmi tvrdě. V tom bylo trochu falše, protože on vytváří na krajích koalice s komunisty a spolu s místopředsedou Jiřím Dienstbierem otevřeně mluví o spolupráci s komunisty ve vládě,“ uvedl Sobotka.

„Komunistická strana se ve svým programech nezměnila. Někteří její čelní představitelé uctívají Klementa Gottwalda. Zůstali u svého znárodňování, u své demagogie,“ myslí si kandidát na prezidenta. Nemá za to, že by komunisty u vlády chtělo více lidí, pouze takoví lidé přišli k volbám, což je důležité se uvědomit.

Sobotku mrzí, že se ODS nepodařilo přímé volbě zabránit. „Možná že po této volbě budou lidé nespokojeni a pochopí, že to je nesmysl,“ prohlásil Sobotka s tím, že není vůbec reálné, že by se znovu změnila ústava ještě před volbou a zrušila ji.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: joh

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Za atentát na Fica účtuje

5:00 „Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Za atentát na Fica účtuje

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Atentát na slovenského premiéra. Šokující zpráva! Média podsouvají…