Vraždění, mučení, znásilňování Němců Čechy. Václav Havel určitě nebyl lidovec. Pavel Bělobrádek si psal se čtenáři

28.11.2016 17:14

Vicepremiér a předseda lidovců Pavel Bělobrádek odpovídal v hojném počtu na dotazy čtenářů, které mu položili prostřednictvím profilů na serveru ParlamentníListy.cz. Řeč přišla nejen na státní vyznamenání 28. října, ale i na landsmanšaft.

Vraždění, mučení, znásilňování Němců Čechy. Václav Havel určitě nebyl lidovec. Pavel Bělobrádek si psal se čtenáři
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Pavel Bělobrádek

Jeden ze čtenářů se ještě vrátil ke kauze strýce ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL) Jiřího Bradyho a zeptal se, proč ministr i předseda lidovců lžou, když nebyla požádána vláda Kanady skrze naše zastupitelství, aby mohl být Brady oceněn. „Pana Bradyho jako českého občana, navíc při udělení vyznamenání v členské zemi EU, to nikdo neřeší,“ oponoval však Bělobrádek. Zároveň dodal, že Brady byl navržen 31. 3. 2016 dvěma politiky ze sociální demokracie.

„Myslím, že nachází doba, kdy pomalu končí zastupitelská demokracie. Největšími obhájci jsou aktuální politici. Nejhorší strach mají z přímé demokracie, když má být vyhlášeno referendum, mají z něj tak hroznou zimnici, že referendum ani nepodpoří. Což znamená, že nejednají v rámci lidu, ale svých business... Proč se bojí tak přímé demokracie?“ zeptal se další ze čtenářů. Bělobrádek odvětil, že on sám je zastáncem zastupitelské demokracie. „Přímá demokracie má příliš mnoho rizik,“ nechal se slyšet.

Další ze čtenářů se do Bělobrádka obul kvůli straně landsmanšaftu. „Dehonestovat zlo Čechů a pomíjet zlo bývalých českých občanů německé národnosti, kteří se vzdali své vlasti i pro své potomky, jednoduše nikam vést nemůže,“ rozčílil se čtenář kvůli tomu, že strana lidová podle něj stojí na straně landsmanšaftu. „Nepoklonkuji a nehrbím se. Nikomu jsem se neomluvil. To udělal Václav Havel a ten byl leckdo, určitě ne lidovec,“ zmínil Bělobrádek. Zároveň dodal, že rozhodně neopomíjí zlo Němců. „Naopak, pravidelně jezdím do Ležáků, do Resslovky chodím léta, ještě když jsem nebyl v parlamentu. Nebagatelizuji historickou vinu nacistického Německa ani českých Němců. Ale ani to neomlouvá vraždění, mučení a znásilňování,“ řekl.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Samozřejmě že nemohl chybět ani dotaz na EET, kdy si Bělobrádek myslí, že bude přínosem. „I když jsme byli zastánci vynětí části povinných, alespoň jsme je odložili. Stejně jsme upozorňovali na rizika,“ dodal však. Konkrétní návrh ministra financí Andreje Babiše (ANO) ohledně výjimek je podle něj třeba teprve prostudovat.

Velmi rozsáhle pak Bělobrádek odpověděl na otázku, zda je KDU-ČSL politickou prostitutkou, která jde do vlády s každým a jde jí v podstatě jen o to, být ve vládě.

„Ve své objektivitě zapomínáte na to, že lidovci nejdou s každým, což je oblíbená lež. Nikdy nejdou s komunisty. Jednou to nepřímo zkusil Miroslav Kalousek, a musel si proto založit TOP 09 se svým maňáskem Karim, který je tak zdvořilý, jak o sobě říká, že lidovcům nadává do černoprdelníků a hovoří o tom, že by měl méně žrát a chlastat. Ó, jaká noblesa,“ odvětil Bělobrádek. Jediný, kdo jde podle něj s každým, je ČSSD. „Podívejte se na kraje. Zde vládne s ODS, lidovci, komunisty, s každým, kdo je po ruce. Co by autor hanopisu musel psát o ODS? Vždyť vládne s ČSSD na několika krajích, platí za lidi protiprávně poplatky, které vymyslel a prosazoval jejich ministr, a je to v pořádku. Ale na lidovce je holt jiný metr, těm se neměří stejně. U lidovců promiskuita, u ODS hráz proti KSČM,“ zmínil Bělobrádek.

Následně zmiňuje Národní frontu, v níž rovněž byli lidovci. „A dokázali se nerozejít. Nebýt podrazu V. Havla, J. Rumla a spol., dopadly by tenkrát volby jinak. Byli v NF jako téměř každý člověk, kdo za komunistů byl v odborech, organizovaně sportoval, nebo byl ve spolku,“ řekl a vyjádřil se i k ČSL v době první republiky.

„Vždy jsme byli vlastenci, o čemž svědčí odboj a oběti v dobách nacismu a komunismu. Naším heslem bylo: Bůh, vlast, rodina! Po pádu nesvobody jsme se podíleli na znovuobnovení demokracie v republice,“ uzavřel zastání své strany Bělobrádek.

Všechny otázky i odpovědi najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…