Vraždící migranti: Elon Musk ví, proč je nevykopnou. Záměr

27.02.2024 9:50 | Monitoring

Ve Spojených státech to vře. Tentokrát kvůli dvaadvacetileté studentce lékařství, kterou podle policie zavraždil mladík z Venezuely, jehož bratr v USA pobývá také, ale prý se prokazuje padělanou zelenou kartou a už má na triku několik překročení zákona. Miliardář Elon Musk na sociální síti X zuřil, co takový člověk ještě dělá v USA. A obratem nabídl odpověď.

Vraždící migranti: Elon Musk ví, proč je nevykopnou. Záměr
Foto: Repro Youtube
Popisek: Miliardář a zakladatel společnosti Tesla Elon Musk

Majitel sociální sítě X Elon Musk se vložil do debaty o migraci z jižní hranice mezi Mexikem a USA. Zmínil případ vraždy dvaadvacetileté Laken Hope Rileyové, mladé studentky lékařství.

K vraždě mělo dojít v kampusu University of Georgia. Policejní náčelník Clarke Jeffrey Clark řekl, že Rileyová zemřela na následky úderu tupým předmětem.

Z vraždy byl obviněn šestadvacetiletý Venezuelan Jose Ibarra, který byl obviněn z vraždy, z těžkého napadení a z dalších zločinů. Podle serveru Atlanta News First jde o mladšího bratra devětadvacetiletého Diega Ibarry. Diego Ibarra byl zatčen poté, co jej požádal o prokázání totožnosti policista, „protože odpovídal popisu podezřelého z vyšetřování vraždy“, uvádí ministerstvo spravedlnosti. Ibarra poté předložil falešnou zelenou kartu.

Další podrobnosti přinesla lokální televize v Atlantě WSB-TV.

Ministerstvo spravedlnosti uvedlo, že u Ibarry po zatčení „existoval věrohodný strach z útěku před spravedlností do Venezuely“. V současné době je ve státní vazbě a čeká na azylové slyšení. Podle ministerstva spravedlnosti byl Ibarra zatčen již třikrát. Poprvé byl zatčen za řízení pod vlivem alkoholu a jízdu bez řidičského oprávnění v září, poté za krádež v obchodě v říjnu a nedostavení se na policejní stanici na identifikaci otisků prstů v prosinci.

Poté, co policisté našli a zatkli Jose Ibarru, náčelník Clark během páteční tiskové konference uvedl, že ačkoli nebyl americkým občanem, vyšetřovatelé si nebyli jisti jeho imigračním statusem. Dodal, že Jose Ibarra mladou studentku před útokem neznal.

Musk se pozastavil nad tím, že se takoví lidé, jako jsou dva bratři z Venezuely, dostanou do USA a dokážou tu nerušeně pobývat, dokonce páchat na půdě USA zločiny, ale úřady je nevykážou za hranice.

„Demokraté takové lidi nebudou deportovat, protože každý ilegální je v určitém okamžiku vysoce pravděpodobný hlas. Tento jednoduchý příklad vysvětluje to, co se zdá být jako šílené chování. Systém už tak upadá, že gang nelegálů může zmlátit policisty před kamerou na Times Square, dostat se zdarma z vězení a přesto nebude deportován!“ rozzlobil se Musk.

Elon Musk promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Hranice jsou proto, aby se kontrolovaly a násilný pokus o vniknutí trestal., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusefuki , 27.02.2024 10:48:21

|  11 |  0

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…