Vrazí Donald Trump klín mezi Zemana a Babiše? Takto to vidí Erik Best

03.01.2019 20:06

Americký novinář Erik Best žijící v Česku se rozhovořil o tom, zda americký prezident Donald Trump rozkmotří prezidenta Miloše Zemana a premiéra Andreje Babiše.

Vrazí Donald Trump klín mezi Zemana a Babiše? Takto to vidí Erik Best
Foto: Hans Štembera
Popisek: Erik Best, americký novinář

„Co se stane se souladem Miloše Zemana a Andreje Babiše, pokud dá Bílý dům Zemanovi v roce 2019 zase košem a za Donaldem Trumpem se nakonec podívá Babiš?“ zeptal se úvodem svého komentáře na webu FSfinalword.cz Best. 

Reagoval tak na slova amerického velvyslance v Praze Stephena Kinga, jenž počátkem prosince prozradil, že vzhledem k vyšetřování Trumpa pro údajnou kolizi jeho prezidentské kampaně s Ruskem by si někteří lidé mohli setkání s na východ orientovaným Zemanem vykládat jako potvrzení své domněnky o Trumpových vazbách na Rusko.

Původní text ZDE

„Nedlouho poté týdeník Respekt přinesl informaci o tom, že velvyslanec King Babišovi tlumočil ústní pozvánku na premiérskou návštěvu USA s tím, že by ho při ní mohl přijmout americký prezident. Spojené státy jsou za Trumpa ještě výrazněji než kdy dřív orientovány na transakce a nyní jsou ve hře především jaderné a obranné kontrakty. Babišova návštěva by vyslala signál, že americké obletování na českého premiéra zabírá a že Babiš využívá Zemanovy izolace,“ poznamenal Best s tím, že toto dává odpůrcům Zemana a Babiše naději, že se tito dva rozkmotří. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…