Všechno jinak: Babiš prý pustí vnitro, ale zabere zahraničí pro Stropnického

26.11.2013 9:23

Nedávné prohlášení Andreje Babiše o tom, že ANO navrhuje na ministra vnitra šéfa české pobočky protikorupční organizace Transparency International Davida Ondráčku, bylo možná jen taktickým tahem, který měl zaskočit šéfa ČSSD Bohuslava Sobotku. Píše o tom dnešní Právo s tím, že Babišovo hnutí si dělá zálusk i na Ministerstvo zahraničních věcí.

Všechno jinak: Babiš prý pustí vnitro, ale zabere zahraničí pro Stropnického
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Šéf Transparency International David Ondráčka v pořadu Hyde Park

Horkým kandidátem na tento post je Martin Stropnický. Podle informací listu totiž ANO sice stále chce mít post ministra vnitra, je ale prý připraveno jej vyměnit právě za Ministerstvo zahraničních věcí. Stropnický byl v Tošovského vládě ministrem kultury a také velvyslancem ve Vatikánu.

Podle informací deníku ze sociální demokracie by se měl ministrem vnitra stát dosavadní stínový ministr dopravy Milan Chovanec. Na post ministra zahraničí chce ČSSD Lubomíra Zaorálka. ANO podle listu požaduje také Ministerstvo školství pro bývalého rektora brněnské Masarykovy univerzity Jiřího Zlatušku a Ministerstvo pro místní rozvoj pro místopředsedkyni hnutí ANO Věru Jourovou. ANO prý požaduje též ministerstva životního prostředí a dopravy.

ČSSD požaduje kromě postu premiéra posty ministrů zdravotnictví, průmyslu a obchodu, kultury, obrany a spravedlnosti. Ministrem zdravotnictví by mohl být šéf Fakultní nemocnice Ostrava Svatopluk Němeček, ministrem průmyslu poslanec Milan Urban, ministrem spravedlnosti advokát Jiří Dienstbier a ministrem kultury divadelník Ivan Krejčí. Ministrem obrany by se mohl stát dlouholetý člen branného výboru sněmovny Antonín Seďa. Dosud se spekulovalo o tom, že ministrem obrany by mohl být i nadále stávající ministr Vlastimil Picek. Ten ale listu řekl, že nabídku na pokračování ve funkci nedostal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…