Všichni mají o sankcích pochybnosti. Určitě nezastaví separatisty ani Putina, tvrdí Mach

09.09.2014 14:59

Europoslanec Petr Mach (Svobodní) odpovídal čtenářům ParlamentníchListů.cz na dotazy týkající se Ukrajiny a sankcí proti Rusku. Česko podle něj nepatří k výjimkám, když jeho politici pochybují o účinnosti sankcí. Opatření proti Rusku prý nezastaví ani rebely ani prezidenta Vladimira Putina.

Všichni mají o sankcích pochybnosti. Určitě nezastaví separatisty ani Putina, tvrdí Mach
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Petr Mach

První dotaz se týkal možného rozdělení Ukrajiny. „Já Ukrajinu neporcuji, jen tvrdím, že je to nesourodý stát, který byl náchylný k rozpadu,“ upozornil Mach. Teď se prý jedná o vnitřní záležitost státu, zda se rozdělí anebo zůstane jednotný. Předseda Svobodných ale doufá, že vše proběhne demokraticky a v míru.

Ukrajinští uprchlíci by u nás měli dostat práci, aby nemuseli zůstávat v azylových domech

Čtenář Jan Plinto se zajímal o to, zda je možné zabránit přílivu uprchlíků z Ukrajiny. „Jižní státy EU (Itálie, Řecko) čelí přívalu uprchlíků z Libye a Sýrie, kde probíhají občanské války. Nás možná čeká příliv uprchlíků z Ukrajiny,“ připustil Mach. Podle něj je nutné, aby případní uprchlíci nalezli v Česku práci a nemuseli přebývat jen v azylových táborech.

Všichni mají o sankcích pochybnosti. Určitě nezastaví separatisty ani Putina

Další dotaz směřoval na sankce. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) totiž prohlásil, že takové opatření k ničemu nevede a nechce se proto hned připojovat k dalším. „Mají některé země také problém se dohodnout, nebo jsme výjimka?“ zeptal se čtenář Fetrle.

Celá odpověď ZDE.

„Česká republika rozhodně není výjimka. Všichni mají o účinnosti sankcí pochybnosti. Tyto sankce určitě nezastaví snahu rebelů na Ukrajině o osamostatnění, ani Putina v podpoře rebelů,“ míní Mach.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vfe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…