Vůdce pražské ODS Svoboda je v ohrožení. Exministr Chalupa nevylučuje kandidaturu

01.09.2013 19:51

Vyzyvatelem předsedy pražské ODS Bohuslava Svobody by se mohl stát exministr životního prostředí Tomáš Chalupa. Mluví se prý o tom mezi pražskými občanskými demokraty. Postoj samotného Chalupy není vůči této možnosti zamítavý. Sám tento postup vyvolat nechce, pokud se to ale stane, kandidaturu nevylučuje.

Vůdce pražské ODS Svoboda je v ohrožení. Exministr Chalupa nevylučuje kandidaturu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa

Že se regionální sněm pražské ODS může překlopit ve sněm volební, připouští část občanských demokratů. Server Aktuálně.cz píše, že by se tím protnuly dva problémy, a sice vedení pražského regionu ODS a sestavování kandidátky.

Důležité jsou standardní procedury

Za správný postup považuje Chalupa vypsání sněmu s regulární procedurou. Pokud se ale sněm o kandidátce překlopí ve volební sněm, situace se tím změní. "Pokud se to stane, tak jen proto, že to tak někdo bude chtít. Já to nejsem," podotýká ale exministr a místopředseda ODS v rozhovoru pro Aktuálně.cz.

"Situace v Praze je složitá - ostatně jako v celé ODS. Za mnou chodí lidé a říkají, abych o tom uvažoval," nevyloučil Chalupa svou kandidaturu. "Myslím, že bychom se měli držet standardních procedur. Jestliže bych ale o kandidatuře přesto uvažoval, tak proto, aby se do ODS vrátily právě standardní procedury - nejen ohledně volby předsedy regionu, ale třeba i v tom, aby se účelově nerušila oblastní sdružení," dodal.

Někteří spolustraníci ale Chalupovi vyčítají kauzu Key Investment. V době, kdy byl starostou, přišla Praha 6 kvůli tomuto obchodníkovi s cennými papíry o část investovaných peněz. Praha 6 podle Chalupy nepochybně byla poškozena, ale značný objem peněz prý už získala městská část zpět. "A já jsem přesvědčen, že Praha 6 pod mým vedením se nedopustila žádného porušení pravidel. Zkrátka, měli jsme pět správců a jeden z nich porušil pravidla," doplnil Tomáš Chalupa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…