Vůl..., vůl..., vůlí lidu zvolen. Zámecký pán Buquoy napsal, co se stane, až diletant Zeman naštve Američany

12.12.2014 14:33

Prezident Zeman arogantně dehonestuje USA a občané ho prý omylem zvolili a nyní s tím nic nenadělají. Ledasco prý nasvědčuje tomu, že Zeman chce naši společnost rusifikovat, a navíc po vzoru „správných komunistů“ za svou klesající popularitou nevidí své nedostatky, ale „západní imperialisty a reakcionáře v čele s USA“. Prezidentův tým pak na blogu Aktuálně.cz označuje Jan Berwid-Buquoy za amatérský a diletantský.

Vůl..., vůl..., vůlí lidu zvolen. Zámecký pán Buquoy napsal, co se stane, až diletant Zeman naštve Američany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Politolog a historik Jan Berwid-Buquoy poukazuje na to, že některá západní média považují Miloše Zemana za mluvčího Moskvy.  „Žádosti a protestní demonstrace na jeho odstoupení jdou v Česku do tisíců. Přitom se nejedná pouze o jeho proletářské hulvátské výroky, jde zde hlavně o jeho nápadnou příklonnost k Moskvě a Pekingu. Vypadá to, jako by se snažil o izolaci České republiky vůči Evropské unii a USA,“ hodnotí situaci politolog.

Podle autora komentáře Miloš Zeman neustále svým chováním doma i v zahraničí připomíná, že je bývalým komunistou.  „Opilství, řetězový kuřák, nevěřící ateista, pouliční rétorik s neskrývanou nedůvěrou vůči USA…“ taková je podle Buquoye charakteristika někdejšího komunisty.

Vypadá to, jako by nás chtěl přivést do izolace

Prezident Zeman nadto údajně hledá za svými chybami a nedostatky západní imperialisty a spiknutí. „Je třeba si uvědomit, že jeho dehonestace Spojených států by nás mohla vehnat do mezinárodní izolace,“ varuje na blogu Aktuálně.cz autor řady knih literatury faktu.

Historik dále upozorňuje na to, že Zemanova politika vůči Kremlu a Pekingu připomíná nápadné patolízalství prezidenta Edvarda Beneše vůči SSSR v letech 1935 a za druhé světové války v roce 1943. „Chce snad Zeman Českou republiku rusifikovat? Ledacos tomu nasvědčuje. Svými chatrnými znalostmi ruštiny se zviditelňoval před Putinem a opět svými chatrnými znalostmi angličtiny nezapomněl pomlouvat USA,“ píše Buquoy s tím, že tentokrát se obrátil proti americkému velvyslanectví v Praze.

„Postupoval jako kdysi ‚správní‘ komunisté:“ Za nezdary v hospodářství a klesající popularitu socialismu není vinna komunistická ideologie, nýbrž „západní imperialisté a reakcionáři v čele s USA“. Podle Buquoye Zeman postupoval analogicky.

Jsou to amatéři a diletanti…

Politolog a historik se velmi tvrdě pouští i do prezidentova „diletantského“ týmu, který prý vidí za poklesem jeho popularity americké síly a peníze. „Nikoli on je ‚vůl‘ – za všechno může americká diplomacie, která prý protestní hnutí financuje. A je to!“

Zemanovým poradcům se prý dostala do ruky rozpočtová listina amerického velvyslanectví, kde jsou uváděny jednotlivé finanční položky a z ní odvozují, že tomu tak je.

Celý článek ZDE:

Jan Berwid-Buquoy pak popisuje amatérismus a diletantství s jakým prý Zemanovi lidé se získaným dokumentem pracují. Upozorňuje zejména na náhodný výběr určité položky s názvem Provozní dotace, ze které se nedá dovodit, na co konkrétně peníze šly. Přitom se podle něj ještě navíc jednalo o poměrně nízkou částku 127 000 korun. Neslýchané podle něj také je, že „ukradená“ listina je z roku 2012, kdy Miloš Zeman ještě vůbec nebyl ani prezidentem republiky.

 „Příčinou nespokojenosti občanů je skutečnost, že prezident Zeman je vůl...vůl... vůlí lidu zvolen do čela naší republiky jaksi omylem. Ano, ale přesto je to původně vůl...vůl...vůle národa. Oni voli...voli...voliči ho prokazatelně většinou hlasů zvolili. Takže teď nemohou na toho zvoleného vola...vola...volat, aby odstoupil, neboť to s největší pravděpodobností nepovede asi k ničemu. Promiňte mi, že jsem z toho začal ko..ko...koktat!“ Uzavřel s nadsázkou na blogu Aktuálně.cz.


 

reklama

autor: dkr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…