Vyberte si: Americký sen, nebo ničivý socialismus. Trump přijal prezidentskou nominaci

28.08.2020 20:30

Šéf Bílého domu Donald Trump dnes přijal republikánskou nominaci na prezidenta. O druhý mandát se v listopadu utká s demokratickým vyzyvatelem Joem Bidenem, informuje Aktuálně.cz. Trump řekl, že ve volbách se bude rozhodovat mezi „americkým snem a ničivým socialismem“.

Vyberte si: Americký sen, nebo ničivý socialismus. Trump přijal prezidentskou nominaci
Foto: Repro Youtube
Popisek: Donald Trump na konferenci CPAC

„Se srdcem plným vděčnosti přijímám dnes večer nominaci na prezidenta Spojených států,“ řekl čtyřiasedmdesátiletý prezident po projevu své dcery a poradkyně Ivanky Trumpové na závěr nominačního sjezdu Republikánské strany. Hned na začátku svého projevu nezapomněl poděkovat své manželce, svému viceprezidentovi Mikeu Pencovi, všem svým dětem a promluvil i o svém nedávno zemřelém bratrovi Robertovi. „Vím, že se na nás Robert teď dívá z nebe. Byl to úžasný bratr a byl velice pyšný na práci, kterou všichni děláme. Milujeme tě Roberte.“

Svého demokratického vyzyvatele označil Trump za hrobaře americké velikosti a příslušníka „zkrachovalé politické třídy“. 

Trump prohlásil, že v novém volebním období jeho administrativa vybuduje znovu největší ekonomiku v historii, rychle se vrátí k plné zaměstnanosti a zvyšujícím se příjmům. Americký prezident přislíbil vítězství nad koronavirem a brzkou vakcínu proti nemoci covid-19, kterou virus způsobuje. Připomněl i svou snahu o to, aby členské státy Severoatlantické aliance (NATO) více přispívaly do rozpočtu na obranu. 

Jako kuriózní může vypadat Trumpův slib, že pokud bude zvolen, Spojené státy jako první země na světě vyšlou na měsíc ženu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…