Výbušné vyjádření českého biskupa. A nezůstalo jen u řečí

08.07.2018 19:27

Předseda rady pro rodinu České biskupské konference Josef Nuzík se v rozhovoru pro Český rozhlas vyjádřil k manželství. Podle jeho slov exkluzivita manželství tvoří základ společnosti. „Homosexuálové nemůžou zplodit potomka,“ uvedl Nuzík.

Výbušné vyjádření českého biskupa. A nezůstalo jen u řečí
Foto: pixabay.com
Popisek: Registrované partnerství - ilustrační foto

Nuzík se k rodině vyjádřil i kvůli tomu, že ve Sněmovně je nyní návrh zákona, díky němuž by homosexuálové mohli uzavírat manželství. „Rodina je přirozená, jde o základní buňku lidské společnosti a její prosperity. Církev v těchto chvílích musí vystoupit na její obranu a upozornit, že se musíme vydat správnou cestou,“ poznamenal Nuzík. 

Anketa

Komu teď budete fandit na mistrovství světa ve fotbale?

4%
7%
5%
52%
hlasovalo: 4085 lidí

A informoval mimo jiné i o petici, která má podpořit manželství přijetím ústavního dodatku, kde je manželství definováno jako svazek mezi mužem a ženou. Domnívá se, že zákon, o němž mají poslanci jednat, by vyvýšil nepřirozené spojení osob stejného pohlaví na roveň rodiny. „Je to cosi zvláštního,“ míní s tím, že ve společnosti jsou také lidé, kteří jsou barvoslepí a neruší se kvůli nim barvy. 

Původní text ZDE.

„Bez plození dětí, bez výchovy, která se odehrává v rodině na prvním místě, nemá žádná společnost kdekoliv na světě budoucnost. Je to vážná situace pro celou společnost, aby si uvědomila, že je rodina dlouhodobě ze strany státu méně podporovaná,“ dodal Nuzík a hovoří i o stvoření muže a ženy podle Bible. 

Společnost podle jeho slov stojí na heterosexuálních vztazích, neboť homosexuální vztah nikdy nemůže běžným způsobem zplodit potomka. „My tu poslední léta stále slyšíme zdůrazňování této menšiny, která nikdy neporodí, a neobohatí tak společnost jedincem, který by vyrůstal v harmonickém soužití heterosexuálního vztahu muže a ženy,“ vyjádřil se zostra biskup.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…