Vychoval mě Václav Klaus. Kdo je kmotr, to nevím, řekl Šťastný na Frekvenci 1

09.03.2013 17:38

Hostem pořadu Pressklub na Frekvenci 1 byl poslanec ODS Boris Šťastný. Okomentoval inaugurační projev prezidenta Miloše Zemana, pozastavil se nad slovem kmotr a mluvil i o současném pražském primátorovi.

Vychoval mě Václav Klaus. Kdo je kmotr, to nevím, řekl Šťastný na Frekvenci 1
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-poslanec Boris Šťastný

„Já si myslím, že ten dokument s tou chybičkou bude jednou strašně vzácný a bude vystavován. Ale myslím, že je to taková typická česká věc,“ okomentoval Šťastný chybu ve slibu nového prezidenta.

Média jsou neschopná

Poslanec zhodnotil také Zemanův inaugurační projev. „To, v čem s ním nesouhlasím, je to, jak zajistit transparentnost prostředí v České republice,“ uvedl Šťastný. Majetková přiznání by tak lidem nenařizoval. Zato ale se Zemanem souhlasí s hodnocením médií a tím, že jsou špatná a neschopná.

Poslanci se take nelíbí slovo kmotr. “Toto slovo poprvé použil Mirek Topolánek a poškodil jím trvale ODS. Nedal k němu žádný návod. Já jsem vychován politikou Václava Klause, která ctí presumpci neviny, a také to, že pokud tvrdím, že někdo něco ukradl, musím říci, co ukradl,” prohlásil Šťastný.

Šťastný je známý jako velký kritik pražského primátora. “Bohuslav Svoboda přišel do ODS z oblasti mimo politiku. Já jsem před dvěma lety tuto věc připustil a v zájmu většiny jsem respektoval rozhodnutí většiny, protože tehdy existovala,” řekl Šťastný.

  • Celý záznam rozhovoru naleznete na oficiálních stránkách Frekvence 1, a to ZDE
     

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

4:46 Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

„Fotit se s cedulkou ‚Slovákům vstup zakázán‘ a potom se předvádět ve slovenském dresu může jen čist…