Vyhostěte je všechny, a okamžitě, žádá švédská opozice. Ministryně ale místo toho plánuje velký projekt na začlenění

15.04.2016 15:05

Populace ve Švédsku na rozdíl od většiny evropských států utěšeně roste. Ovšem ze tří čtvrtin se na populačním růstu podílejí přistěhovalci. Levicová vláda nově přislíbila podpořit jejich integraci desítkami milionů dolarů. Opoziční Švédští demokraté naopak chtějí přistěhovalce posílat pryč ze země.

Vyhostěte je všechny, a okamžitě, žádá švédská opozice. Ministryně ale místo toho plánuje velký projekt na začlenění
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Menší uprchlický tábor pro rodiny s dětmi v Ankawě. Jde o křesťanskou čtvrť Arbílu, čtvrtého největšího města v Iráku

Jak uvádí internetový server Breitbart, protiimigrační a euroskeptická strana Švédští demokraté vyzývá vládu, aby začala migranty deportovat v daleko větším počtu. „Zvýšení kontroly na hranicích zdaleka nestačí. V prvé řadě bychom se měli zaměřit na repatriaci uprchlíků, která musí probíhat v daleko větší míře. Ve skutečnosti bychom neměli přijímat vůbec žádné uprchlíky a navíc ty stávající neprodleně začít deportovat,“ prohlásil ekonomický expert strany Oscar Sjöstedt.

Celý text z Breitbart najdete ZDE.

Zároveň v rozhovoru pro stranickou internetovou televizi uvedl, že je dále nutné zrušit miliardové projekty zaměřené na zařazení migrantů do pracovního procesu. „Navzdory obrovskému množství investovaných peněz se jen u velmi malého počtu migrantů daří dosáhnout kýženého cíle,“ dodal představitel strany, která si v posledních měsících udržuje podporu přes dvacet procent a patří k nejsilnějším politickým partajím v zemi.

Podle serveru Breitbart nyní roste švédská populace nejrychleji za posledních více než dvě stě let, kdy v Evropě probíhala průmyslová revoluce a více lidí se rodilo na celém kontinentu. Švédský deník Expressen nedávno citoval vyjádření vlády, podle které vzrostl počet obyvatel o 739 000 lidí. Ovšem plných 570 000, tedy asi 77 procent z nich, tvoří přistěhovalci. Celkem ve Švédsku žije přibližně devět a půl milionu lidí.

Navzdory veřejnému mínění a postojům opozice hodlá podle internetového serveru The Local.se švédská středolevicová vláda na podporu integrace investovat v přepočtu přes šedesát milionů dolarů. V tomto rozpočtu jsou zahrnuty také peníze určené pro místní úřady, které by je použily v oblasti vzdělávání a v konečném důsledku tak pomohly cizincům v budoucnu snadněji získat práci. Součástí projektu jsou také pobídky pro migranty, kteří by rádi začali podnikat.

Celý text z The Local.se je ZDE.

Ministryně financí Magdalena Andersson na středeční tiskové konferenci připustila, že vládou chystaný projekt je velkou výzvou. „Na druhé straně se zde skutečně nabízí šance, že se na trhu práce úspěšně uchytí mnohem více přistěhovalců,“ uvedla ministryně. Nezaměstnanost ve Švédsku by podle odhadů měla do roku 2017 klesnout na 6,3 %. Národní institut pro ekonomický výzkum dále konstatoval, že by se v letošním roce mohlo HDP zvýšit o 3,5 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…