Vyližte si! Jaromír Soukup probral Kouzelníka Žita z ČT a umělce. A Bakalu. Ti nebudou rádi

08.01.2019 12:15

Již druhý Týden s Jaromírem Soukupem v tomto roce pojal moderátor jako přehlídku novoročních předsevzetí politiků. A obul se do České televize a jejího ředitele za černobílé vidění světa a za pohádku, která chvíli po Vánocích hýbala internetem. „Dodneška vídávám v temných zákoutích své mysli Kouzelníka Žita. Já se toho nemůžu zbavit. Má pořád jeden výraz a chce pořád koncesionářský poplatky na údajně velkou výpravnou pohádku,“ ohodnotil dílo režiséra Zelenky, kterého vzápětí zkritizoval za to, jak se vyjadřoval o kriticích.

Vyližte si! Jaromír Soukup probral Kouzelníka Žita z ČT a umělce. A Bakalu. Ti nebudou rádi
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: První novoroční díl Týdne s Jaromírem Soukupem

Soukup začal svůj Týden předsevzetími politiků. První nemohl být nikdo jiný než Miroslav Kalousek, u kterého Soukup pustil nahrávku jedné z epizod, kdy Kalousek hovořil v podroušeném stavu, a odvodil z toho, že si Kalousek předsevzal méně pít. Ale pak smířlivě dodal, že má Miroslava Kalouska docela rád, protože je to „rovný chlap“ a na rozdíl od mnoha ostatních, kteří byli v pořadech JS zmíněni, ho ještě nežaloval. Dále si Soukup kopl do Dana Ťoka, který prý chce dokončit alespoň 28 metrů dálnic.

Anketa

Je Jan Hamáček dobrý předseda ČSSD?

5%
81%
hlasovalo: 6071 lidí

Umělé sluníčko patřilo ministru zahraničí Tomáši Petříčkovi a jeho „loutkovodiči“ Miroslavu Pochemu. Soukup připomenul pakt o uprchlících a pakt o migraci a žertoval, že už zase zapomenul, který z nich bylo dobré podepsat a který ne, a snažil se vzpomenout si, jaká že to byla definice uprchlíka, jež ho odlišuje od migranta: „Víte, jakej je rozdíl mezi uprchlíkem a migrantem? Myslím, že říkali, že jeden má papíry a druhej nemá. A když má papíry, tak je to migrant. A to je špatně. A když nemá papíry, tak je to uprchlík a to je dobře,“ vzpomínal Soukup na odůvodnění Tomáše Petříčka, proč byl jeden pakt podepsán a druhý ne.

Předsevzetí Zdeňka Bakaly bylo na jeho pověstném doutníku. „Nic víc tam nebylo. Čistě jenom tenhleten doutník a nápis. Takže všem musí být jasný, že jde o Zdendu Bakalu. Ve Švýcarsku, u vily, sluníčko svítí, vlny jenom šplouchaj, švýcarské víno a sýry, no a k tomu drahej doutníček. A jedinej vzkaz nám, který jsme mu to zaplatili: Vyližte si,“ popisoval idylický život miliardáře.

Další špička šla za Českou televizí a jejím ředitelem Petrem Dvořákem. Černobílá televize, kterou Soukup vydával za předsevzetí, měla znamenat, že si Dvořák přeje, aby na Kavčích horách viděli svět černobíle. „Oni maj pravdu a ta je bílá. Všechno ostatní je vošklivý a černý. Chce, aby viděli svět černobíle, aktivisticky, jednostranně, hystericky, bez nadhledu, kdo nejde s náma, jde proti nám, proti Český televizi. A to je špatně,“ ryl Soukup do svého konkurenta. A dodal, že všechna novoroční předsevzetí samozřejmě zaplatí diváci z koncesionářských poplatků.

A u ČT Soukup ještě zůstal. „Musím se přiznat, že dodneška vídávám v temných zákoutích své mysli Kouzelníka Žita. Já se toho nemůžu zbavit. Má pořád jeden výraz a chce pořád koncesionářský poplatky na údajně velkou výpravnou pohádku,“ popsal moderátor své trápení s pohádkou, kterou přirovnal k přenosu z Poslanecké sněmovny. „Prostě se na to nedalo koukat,“ odpustil si Soukup barvitější invektivy. „Chybělo, mně to nedá, aby toho kouzelníka hrál Václav Moravec,“ kopl si ještě moderátor do ČT.

Pohádku srovnal s Andělem Páně, který se mu prý líbil. A pokud koprodukovala ČT, tak za toto ji chválí. „Kouzelník Žito to korunoval. Korunoval bezmoc České televize,“ vyjádřil se moderátor. Ta podle Soukupa již dlouho neumí točit dobré pohádky. Ale zastal se představitele hlavního hrdiny Denise Šafaříka, který podle něj dostal na sociálních sítích až příliš velkého „čouda“ a dělal, co mohl, když si ho režisér Zelenka vybral. Zato Zelenka s jeho výroky o „lidech čtvrté cenové kategorie“ ho rozčílil. „Vážený pane režisére, hrdě se hlásím k tomu, že jsem bezcharakterní nula, že hereckému výtvoru nerozumím, protože jste to točil i za moje peníze, tak mám právo se k tomu vyjádřit, stejně jako každý, protože 135 Kč měsíčně dává dohromady 6 miliardiček ročně. Z toho je kousíček na tu pohádku, ale já nevím jakej. Každopádně jsme to platili my,“ vzkazuje režisérovi. A ještě zažertoval, zda na něj Zdeněk Zelenka podá trestní oznámení, jak je prý na ČT zvykem. Soukupovi to prý nevadí. „Náš advokát, ten je nadšenej.“

A nakonec přidal nabídku: „Na příští rok ti na klíč stvořím štědrovečerní pohádku Jaromíra Soukupa.“ „Já můžu hrát prince, princeznu, krále, hlavního záporáka i všechny další postavy. A slibuju, že to bude minimálně o 50 milionů levnější než Kouzelník Žito,“ nabídl své služby České televizi Soukup, když předtím vychválil své zkušenosti se všemi formáty tvorby, které prý bez problémů zvládá.

Celý pořad ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…