Vylosovaná čísla pro eurovolby: Šťastnou sedmičku má TOP 09

08.04.2014 10:37

ČSSD půjde do eurovoleb pod číslem 14, ANO získalo číslo 16, KDU-ČSL dostala pětku. KSČM má desítku, ODS 20, Úsvit 22 a TOP 09 sedmičku, která je považována za šťastné číslo. Čísla, jimiž budou označeny hlasovací lístky jednotlivých uskupení, dnes vylosovala Státní volební komise.

Vylosovaná čísla pro eurovolby: Šťastnou sedmičku má TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební billboard TOP 09

Číslo 13, které je považováno naopak za nešťastné, obdrželo uskupení Fair-play - Hnutí na podporu dobrovolných hasičů. Do čela pomyslného startovního pořadí se letos s jedničkou dostala strana SNK Evropští demokraté, která by mohla zastoupení v Evropském parlamentu opět získat po pětileté přestávce.

Žádná ze sněmovních stran nezískala číslo, se kterým úspěšně kandidovala v minulých evropských volbách v roce 2009. ČSSD tehdy kandidovala pod číslem 33, ODS pod číslem čtyři, KSČM pod číslem 21 a KDU-ČSL měla dvojku.

Čísla losovali Václav Henych z Ministerstva vnitra a Jiří Prox z Českého statistického úřadu s využitím dvou plastových nádob. V jedné z nich byla v obálkách čísla, ve druhé lístky s názvy všech 39 stran, hnutí a koalic, které se do voleb přihlásily. Své číslo 15 tak dostala i Československá strana socialistická, i když byla kvůli nedodržení podmínek kandidatury z voleb vyřazena. Číslo má pro případ, že by se odvolala k Nejvyššímu správnímu soudu a ten jejím námitkám vyhověl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…