Vypečený manažer silnic Hala: Myslel si, že ho zatýkají z legrace

27.01.2012 8:26

Bývalý šéf ŘSD zřejmě věřil, že je díky svým politickým známostem nedotknutelnou osobou. Když ho policie přišla koncem loňského roku zatknout za škodu způsobenou státu, myslel si, že policisté jsou jen herci v převlecích a sehrávají výstup, který zaplatili jeho přátelé jako předvánoční žertík.

Vypečený manažer silnic Hala: Myslel si, že ho zatýkají z legrace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

Bývalý výkonný ředitel silničářů Michal Hala, který byl na konci prosince zajištěn policií, prý zprvu nevěřil, že ho muži zákona vážně přišli zatknout. Jejich příchod považoval za předvánoční žert kamarádů. Zprávu přináší bulvární deník Blesk.

Věřil  v politickou ochranu

Hala byl dříve členem ČSSD, ale dobře vycházel i s představiteli ODS a KDU-ČSL. Snad tedy věřil, že ho jeho politické kontakty před zatčením ochrání. A pokud by to nevyšlo, má prý Hala v rukávu ještě jedno eso. Tvrdí, že má u sebe kompromitující seznam zlodějů, kteří jsou spojováni s financováním politických stran. Tento seznam prý studuje policie.

„Vůbec nevěřil, že je to vážné. Byl pevně přesvědčen, že to je sranda, kterou zorganizovali jako vánoční žert jeho kamarádi,“ popsal Blesku dobře informovaný zdroj.

Kromě Haly zatkli detektivové i někdejšího generálního ředitele ŘSD Petra Laušmana nebo podnikového právníka Roberta Wolfa. Viní je, že soukromé firmě zařídili za úplatky lukrativní pronájem některých dálničních odpočívadel, čímž připravili stát až o 264 milionů korun.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…