Výročí 17. listopadu oslavíme, bez debat, napsal místopředseda TOP 09

09.11.2014 9:50

Dne 9. listopadu 1989 se začal hroutit symbol rozděleného Berlína, padla Berlínská zeď. Sovětský vůdce Michail Gorbačov čtvrtstoletí poté v kdysi rozděleném městě varoval, že se studená válka vrací a může za to Západ. A ne právě málo českých občanů má za to, že „za totáče bylo líp“. Místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek si ale myslí, že změny, které nastaly, byly jednoznačně pozitivní a je třeba je oslavit.

Výročí 17. listopadu oslavíme, bez debat, napsal místopředseda TOP 09
Foto: top09.cz
Popisek: Marek Ženíšek

Na jaře a v létě 1989 to vřelo v Polsku i Maďarsku, v Československu se ale zdálo, že země pevně setrvává v sovětském táboře socialistických zemí. Dne 9. listopadu 1989 ale padla Berlínská zeď, která rozdělovala Evropu na Východ a Západ. A o osm dní později se začaly základy komunistického režimu hroutit i u nás.

„Před čtvrtstoletím nastaly změny. Trvám na tom, že i přes všechna úskalí to byly nezpochybnitelně změny k lepšímu! A že za 8 dní to i my řádně oslavíme bez toho, abychom vedli debatu o tom, co nám změna dala a naopak vzala atd.,“ napsal Ženíšek na sociální síti Facebook.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…