Vyrostl nám tady nový brutální Kalousek, rozčílil se Babiš

11.01.2018 16:24

Přerušení středeční schůze sněmovny, která měla rozhodnout o důvěře v kabinet, přičítá premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš snaze opozice producírovat se v hlavním vysílacím čase televize před občany a urážet. Uvedl, že jeho odpůrci přerušení schůze interpretují jako manažerské selhání hnutí ANO. „Ale, co oni řídili?“ zeptal se novinářů řečnicky. Připomenul, že o přestávku v jednání nejprve požádali lidovci, potom ODS. Zprávu přinesla ČTK.

Vyrostl nám tady nový brutální Kalousek, rozčílil se Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

„Ideální situace se producírovat před občany, urážet mě, a dokonce i moji rodinu,“ řekl. Sněmovna ve středu o důvěře jednala sedm hodin, ale k závěrečnému hlasování nedospěla. Poslanci kvůli mimořádnému jednání mandátového a imunitního výboru jednání přerušili do úterý 16. ledna. Výbor, který projednává policejní žádost o vydání Babiše a místopředsedy ANO Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání, si na úterý pozval bývalého detektiva Jiřího Komárka.

Sněmovna přerušila jednání o důvěře na návrh ODS, který podpořily všechny ostatní frakce s výjimkou KSČM. Předseda poslanců ODS Zbyněk Stanjura zdůvodnil žádost tím, že předchozí hodinová přestávka nestačila imunitnímu výboru na jeho mimořádné jednání ke kauze Čapí hnízdo. O vývoji jednání ve výboru potom novináře informoval místopředseda Pirátů Jakub Michálek, o kterém dnes Babiš s odkazem na někdejšího předsedu TOP 09 Miroslava Kalouska řekl, že z něj „vyrostl brutální Kalousek“.

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

Zástupci opozice označili jednání o důvěře za manažerské selhání, politický debakl vládního hnutí ANO, velkou ostudu či kabaret. Podle nich se ANO na schůzi dolní komory dobře nepřipravilo a svými obstrukcemi pak zabránilo hlasování. Podle předsedy sněmovny Radka Vondráčka (ANO) Babišovo hnutí neobstruovalo a postupovalo racionálně. Doufá prý, že se do úterý emoce zklidní a poslanci budou řešit programové prohlášení vlády. Schůze by měla pokračovat v úterý odpoledne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…