Výsledek soudu se mnou si tipovat neodvážím, přiznal Bárta

07.08.2012 18:38

Poslanec Věcí veřejných Vít Bárta dnes uvedl, že nebude kandidovat na místo hejtmana v Plzeňském kraji. Svou politickou kariéru spojuje s ideovou konferencí VV, ale hlavně s tím, jak dopadne jeho odvolací soud. Řekl to v rozhovoru pro server iDNES.cz.

Výsledek soudu se mnou si tipovat neodvážím, přiznal Bárta
Foto: tan
Popisek: Vít Bárta v nedělní Partii na Primě

Bárta přiznává, že čekal, že bude soud o něco dříve. Do konce roku by ale o tom, zda korumpoval, a zda soud uvěří jemu nebo Jaroslavu Škárkovi, rozhodne. „Jsem už poučen tím, že jsem před soudem také viděl jen dvě možnosti. Buď že soud uvěří panu Škárkovi, nebo že uvěří mně. To, že soud uvěří mně, že pan Škárka je podvodník, ale zároveň nabídka bezúročné půjčky bude pojmenována jako korupce, byla pro mě třetí cesta, kterou jsem neočekával,” popisuje Bárta.

Faktický šéf Věcí veřejných nepovažuje za důležité, zda strana ve volbách uspěje, ale to, že stále bojuje. “Když se podíváte, že strana LIDEM nestaví žádné kandidáty v krajích, žádného senátora, tak to, že se Věci veřejné přes všechny útoky staví do voleb, je úctyhodná snaha se nevzdát a dál bojovat,” řekl.

Bárta také často kritizuje exministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila. “Já jsem považoval za klíčové upozornit na to, že pan Pospíšil je v rukou kmotra, pana Jurečka, a myslím, že i slovy pana premiéra, že odchodem pana Pospíšila z vlády končí vliv pana Jurečka v Praze, se má slova naplnila. Jsem rád, že kvůli mě pan Jurečko vylezl ze své nory, ze své skrýše a začal se projevovat. A že se ukázalo, jakým způsobem se řídí plzeňská ODS,” uvedl Bárta.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…