Výsměch Rusku: Rudoarmějce postavili na pračku a pocákali krví

25.10.2022 19:25 | Ze sítí

V souvislosti s aktuálním útokem ruských vojsk na Ukrajinu se v Litoměřicích objevila parodie sovětského pomníku, rudoarmějec zde stojí na pračce, potřísněný krví. Fotografie se šíří po internetu, sdílel ji také twitterový účet Dárek pro Putina, informuje o tom server Echo24.cz.

Výsměch Rusku: Rudoarmějce postavili na pračku a pocákali krví
Foto: Repro Twitter
Popisek: Ukrajinská protiofenziva u Chersonu

Pomník sovětské Rudé armádě znázorňuje vojáka v bojovém postoji s helmou a rukama ve vzduchu. Příslušník rudoarmějců je potřísněný krví a od srdce k nohám mu stéká pramen rudé krve. Kromě toho je dolní část pomníku přemalovaná na pračku, aby působila jako podstavec sochy.

Pomník má poukazovat na rabování ruských okupantů, kteří během svého válečného tažení rabují a vykrádají opuštěné domovy Ukrajinců.

„Vypadá teď pomník rudoarmějce v Litoměřicích opravdu takhle?“ táže se organizace Dárek pro Putina na svém twitteru a krátce poté přichází potvrzení: „Tak je to pravda. Tohle je aktuální podoba pomníku rudoarmějce v Litoměřicích. Máme to potvrzené přímo z místa.“

 

 

Informace o pomníku přišla chvíli poté, co se objevily zprávy o rabování v Chersonské oblasti. Rusové prosluli svými loupežemi automobilů, mobilů, kamer, toalet a právě praček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…