Vysmívat se Putinově hrdosti? To dělají jen pitomci, píše britský komentátor

27.07.2014 18:57

Sestřelení malajsijského letadla MH17 byla nešťastná náhoda, přesto se tato tragédie zneužívá pro politické účely, píše komentátor britského listu The Guardian Simon Jenkins. Podle něj se po této nehodě začala zahraniční politika chovat až idiotsky.

Vysmívat se Putinově hrdosti? To dělají jen pitomci, píše britský komentátor
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin

„Sestřelení letadla MH17 byla jasně nešťastná náhoda. Tato tragédie by neměla být zneužívána jako výmluva k tomu, jak potrestat Rusko,“ píše Simon Jenkins, kterého cituje server Britské listy.

„Kdy se zahraniční politika začíná chovat idiotsky? Od chvíle, kdy jsme se dověděli, že malajsijské letadlo bylo sestřeleno nad Ukrajinou, bylo jasné, že je to nešťastná náhoda. Ať stiskl spoušť kdokoliv, nikdo nemohl tuto tragédii zamýšlet. Nebylo to další 11. září. Byla to chyba, nikoliv spiknutí,“ píše jednoznačně komentátor.

Celý text si PŘEČTETE ZDE.

Podle něj se měla co nejrychleji obnovit důstojnost pro oběti, jenže ještě předtím se státy začaly předhánět v utužování sankcí a ve vyhrožování. „Putin musel být šokován sestřelením malajsijského letadla jako my všichni. Také to narušilo jeho jemnou mocenskou hru v regionu a donutilo ho to zaujmout defenzivní postoj. Ze zpráv z Moskvy vyplývá, že se Putin cítí pohmožděný, je rozhněván a ustoupil do kruhu svých jestřábích poradců a jejich nacionalistické rétoriky,“ vysvětluje Jenkins.

„Toto je chvíle, kdy nám Konfucius radí, abychom nepříteli poskytli most, po němž by mohl ustoupit. Namísto toho se západní jestřábi vyžívají ve své hodince nenávisti: Vysmívají se Putinově paranoie, jako by ho chtěli vyprovokovat, aby udělal něco horšího,“ diví se komentátor.

„Možná, že je Putin hnusný, ale vládne zemi, která je pořád ještě mocná. Vysmívat se jeho hrdosti a provokovat jeho paranoiu - to dělají jen pitomci. Jediná země, která tohle ví a dokáže si udržet zdravý rozum v hlavě, je země, kde vládne Angela Merkel. Chvála Bohu za Německo,“ uzavírá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…