Vysoká škola Karla Engliše chce otevřít další obory

20.09.2017 14:16

Brněnská soukromá Vysoká škola Karla Engliše chce v příštím roce otevřít další obory například se zaměřením na hoteliérství a lázeňství, management a ekonomiku v zahraničním obchodě IT nebo mediální komunikaci. Plánuje i větší propojení s praxí prostřednictvím firem svých akcionářů Ladislava Chodáka, Ivo Valenty, investiční skupiny DRFG a Regionální hospodářské komory Brno. Zástupci školy to dnes sdělili novinářům.

Vysoká škola Karla Engliše chce otevřít další obory
Foto: hns
Popisek: Zdeněk Koudelka byl i kandidátem na ústavního soudce

Chodák, jenž figuruje v řadě firem z oblasti technologií, telekomunikací či realit, koupil školu začátkem roku 2016. Chtěl spolupracovat s Masarykovou univerzitou, ale ta prý projekt odložila. Chodák se proto obrátil na podnikatele. Nyní ve škole drží 30 procent stejně jako skupina DRFG a Ivo Valenta, který vlastní firmu Synot a také firmy vyvíjející počítačové hry. Deset procent ve škole vlastní nově brněnská hospodářská komora.

Soukromá škola chce klást důraz na praxi. „Chceme, aby studenti pracovali na reálném projektu v reálné firmě,“ uvedl Chodák. Podle něj by studenti v posledních ročnících měli přecházet rovnou do firem a ideálně školu dodělat distančně.

Škola má aktuálně dva studijní programy – ekonomika a management a bezpečnostně-právní studia. Nově žádá o akreditaci dalších, mimo jiné programu systémové inženýrství–informatika se specializacemi kybernetická bezpečnost a základy vývoje počítačových her, což jsou podle Chodáka nejrychleji rostoucí obory celosvětově.

Vysoká škola Karla Engliše vznikla v roce 1999 a je nejstarší soukromou vysokou školou na Moravě. V minulosti čelila kritice akreditační komise kvůli personálnímu zabezpečení studia. Podle rektora školy Zdeňka Koudelky více než 60 procent vyučujících jsou docenti a profesoři. Aktuálně má přes 400 studentů. Školu zatím vystudovalo asi 2200 lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…