Vystrčil: Novoroční projev jsem nečetl. Svá vystoupení říkám z hlavy

03.01.2022 8:56 | Ze sítí

Předseda Senátu Miloš Vystrčil se vrátil ke svému novoročnímu projevu a rozhodl se uvést na pravou míru jednu zásadní věc. Nahlédněte.

Vystrčil: Novoroční projev jsem nečetl. Svá vystoupení říkám z hlavy
Foto: Screen ČT24
Popisek: Miloš Vystrčil pronáší novoroční projev

Po novoročním projevu předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS) politolog Lukáš Jelínek napsal, že senátor pravděpodobně ztratil papír se svým projevem a byl nucen improvizovat. A podle Jelínka mu to šlo dobře.

Anketa

Počíná si premiér Fiala ve své funkci dobře?

4%
91%
hlasovalo: 29837 lidí

„Předsedovi Senátu děkuji za improvizaci (zdálo se, že ztratil papír, a tak lovil z paměti...) a rád bych se jednou dožil českého politika pronášejícího projev s příběhem a poselstvím, bez frází a se zajímavým slohem,“ vyjádřil naději politolog.

Psali jsme: Kdyby se to nedařilo, víme, kdo za to může. Zkušený Vadim Petrov zhodnotil Fialův projev

Předseda Senátu se však rozhodl uvést vše na pravou míru a zdůraznil, že papír neztratil a nepoužil ani žádné čtecí zařízení. To prý nepoužívá nikdy. Prozradil také, jak jeho projevy vznikají.

„Protože se dotazy opakuji a množí, jenom stručně. Při svém novoročním vystoupení jsem nepoužíval žádnou čtečku. Vystoupení si sice napíši, ale říkám ho následně z hlavy - nic nečtu - na základě bodů, na které si vystoupení rozdělím. Formulace měním podle toho, jak to právě cítím. Pro ilustraci body mého vystoupení:

Tornádo, solidarita

Volby

Změna - sebevědomá slušnost

Současnost

EU

Změna v nás, skauti.

To je vše,“ shrnul Vystrčil.

Předseda Senátu promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …