Výtvarník Černý, profesor Putna i Klausův Jakl přejí Zemanovi Nobelovu cenu. Důvody překvapí

27.04.2014 10:12

Prezident Zeman by si Nobelovu cenu zasloužil. Už vzhledem k tomu, že se dává poslední dobou spíše za trest, třeba i teroristům za to, že už rok nikoho nezabili. Takhle reagoval bývalý Klausův tajemník Ladislav Jakl na nápad ruského akademika Sergeje Komkovova navrhnout českou hlavu státu na Nobelovu cenu za mír.

Výtvarník Černý, profesor Putna i Klausův Jakl přejí Zemanovi Nobelovu cenu. Důvody překvapí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Ruský akademik Sergej Komkov navrhl českého prezidenta Miloše Zemana jako kandidáta na Nobelovu cenu za mír. Zeman si podle akademika toto ocenění zaslouží za vyvážený přístup k ukrajinské krizi, napsala ruská informační agentura Regnum.

Server Lidovky.cz se zeptal známých českých osobností, zda by se ke Komkovově návrhu připojily. Podle odborníka na etiketu Ladislava Špačka může návrh podat každý. A podle toho také seznam navržených vypadá. „Takových popletů je mezi navrhovateli hodně,“ míní Špaček.

Literární historik a kritik Martin C. Putna se ptá, proč se vůbec zabýváme úskoky ruské propagandy. „Už tím pomáháte Putinovi vyhrát,“ odpověděl Lidovkám.cz Putna. Podle Ladislava Jakla, bývalého tajemníka Václava Klause, by si Zeman cenu zasloužil. „Už vzhledem k tomu, že se ta cena dává poslední dobou spíše za trest, třeba i teroristům za to, že už rok nikoho nezabili, nebo jednomu prezidentovi jen za to, že byl zvolen, nebo jednomu prolhanému alarmistickému gangu,“ uvádí Jakl.

Objevy

Web se na názor zeptal i kontroverzního umělce Davida Černého. Ten odpovídá v podobném duchu jako Jakl. „No určitě by měl dostat Nobelovu cenu. Ale proč jen jednu?“ ptá se Černý a pokračuje ve výčtu ocenění, která by měl Zeman dostat. Tak třeba cenu za literaturu za fantastiku, které mnozí věří, Nobelovku za zdravotnictví za zásadní objev, že kouření od 30 let zdraví neškodí, za fyziku za převratné objasnění setrvačnosti působení virózy, a v neposlední řadě za chemii a objev, jak se dá ruská ropa přeměnit v prezidentské křeslo.

„Možná že bych změnil fyziku za objev, jak se může jeden současný a jeden bývalý prezident narvat současně do řitního otvoru ruského diktátora,“ uzavírá Černý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…