Vyznamenaný Mánek: Ministr Brabec urazil mě i prezidenta Zemana

06.11.2015 9:58

Někdejší ředitel Národního parku Šumava se důrazně ohradil proti tvrzení ministra pro životní prostředí Richarda Brabce (ANO). Ten potom, co Mánek dostal vyznamenání z rukou prezidenta republiky, prohlásil, že Mánka nepovažuje ani tak za odborníka jako píše za člověka, který v národním parku porušoval zákon, za což byl také odvolán. Za to si prý rozhodně státní vyznamenání nezaslouží. Mánek ale brání sebe i prezidenta.

Vyznamenaný Mánek: Ministr Brabec urazil mě i prezidenta Zemana
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Prezident Miloš Zeman na náměstí v Lanškrouně

Deník MF Dnes přinesl po vyznamenání Mánka text, v němž ministr životního prostředí Richard Brabec někdejšího šéfa NP Šumava zkritizoval, a noviny přidaly titulek, v němž se objevilo i slovo diletant. Mánek v témže deníku prohlašuje, že není žádný diletant. Vyjadřuje navíc názor, že terčem útoku není ani tak on sám jako spíše prezident Zeman.

„Ovšem nikdy bych nečekal, že mě MF Dnes ústy ministra Brabce obřím nadpisem na titulní straně označí za diletanta a ministr prohlásí, že mě vyhodil pro neschopnost. Chápu nutnost ministrovy politické obhajoby, ale nechápu potřebu mě urážet. Ale usuzuji také, že možná nejde až tak o mou osobu, ale že kritika míří na prezidenta,“ píše vyznamenaný.

Když mu volali z Hradu, měl prý pochybnosti, zda toho dokázal tolik, aby si za to vysloužil vyznamenání přímo z rukou hlavy státu, ale na Šumavě žije už 43 let a problematice národního parku se věnuje už let dvacet. K tématu psal odborné články a pořádal zvláštní konference. Mimoto dokázal v pozici ředitele zastavit kůrovcovou kalamitu a postavit park ekonomicky na nohy. Tolik k jeho zásluhám. S ministrem Brabcem prý mluvil v podstatě jen dvakrát a podruhé už byl odvolán.

Sečteno a podtrženo, pokud ho z funkce odvolává takový člověk jako Brabec, znamená to vlastně, že si na Šumavě počínal dobře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…