Vyzýváme Babiše k rezignaci, přiletělo z občanské iniciativy

19.06.2015 13:05

Občanská iniciativa Vraťte nám stát vyzvala ministra financí Andreje Babiše (ANO) k okamžité rezignaci. Důvodem je to, že Babiš použil údajně podivně získané kompromitující materiály proti poslanci ČSSD Ladislavu Šinclovi. Iniciativa takové jednání považuje za mimořádně zavrženíhodné, které nelze u představitele vlády demokratické země tolerovat.

Vyzýváme Babiše k rezignaci, přiletělo z občanské iniciativy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

„Jsme zděšeni tím, kam až je Andrej Babiš ochoten zajít v prosazování svých soukromých zájmů a cílů,“ píše iniciativa v prohlášení, které mají ParlamentníListy.cz k dispozici. Babiše obviňuje z toho, že politické vyjednávání a diskusi zcela nepokrytě nahrazuje sběrem kompromitujících materiálů. To za účelem zastrašování a vydírání svých kritiků a oponentů, aby tím přikryl zjevný střet zájmů.

Podle iniciativy je takové jednání v rozporu s Ústavou ČR, i se slibem poslance Parlamentu ČR a člena vlády.

Zmíněný případ prý také ukazuje, že u Babiše již dávno nejde jen o korupci či střet zájmů, nýbrž o zjevnou snahu uchvátit si stát a jeho instituce.

VÝZVA OBČANSKÉ INICIATIVY „VRAŤTE NÁM STÁT“

Výzva místopředsedovi vlády a ministru financí Adreji Babišovi k okamžité rezignaci kvůli vydírání poslance Šincla

Občanská iniciativa „Vraťte nám stát“ tímto vyzývá místopředsedu vlády ČR a jejího ministra financí Andreje Babiše k okamžité rezignaci. Použití podivně získaných údajných kompromitujících materiálů proti poslanci Šinclovi ze strany Andreje Babiše představuje mimořádně zavrženíhodné jednání, které nelze u představitele vlády demokratické země tolerovat. Jsme zděšeni tím, kam až je Andrej Babiš ochoten zajít v prosazování svých soukromých zájmů a cílů. Politické vyjednávání a diskusi zcela nepokrytě nahrazuje sběrem kompromitujících materiálů k zastrašování a vydírání svých kritiků a oponentů, aby tím přikryl zjevný střet zájmů. To nemá s demokracií a svobodou vůbec nic společného. Je to ve zjevném rozporu s Ústavou ČR a jejím ústavním pořádkem, jakož i se slibem poslance Parlamentu ČR a člena vlády.

Tento šokující případ ukazuje, že u místopředsedy vlády již dávno nejde jen o korupci či střet zájmů, nýbrž o zjevnou snahu uchvátit si stát a jeho instituce. Odmítáme teď a kdykoliv v budoucnu vládu jednoho oligarchy a jeho spřízněných obchodních partnerů, jakož i bezprecedentní metody, které používá ve všech sférách svého téměř bezmezného vlivu. Musíme si uvědomit, že pro Babiše jsme všichni (občané České republiky) Šinclové.

Za iniciativu „Vraťte nám stát“

Jiřina Dienstbierová, Petr Havlík, Jan Kopička, Václav Němec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…