Vždyť oni se hned rozhádají. Důkazy? Z ANO k Pirátům a SPOLU

22.09.2021 8:14 | Ze sítí

Poslanec ANO Milan Feranec udeřil na obě opoziční koalice. Lidé si podle něj moc nepomůžou, jestli budou volit SPOLU, to jest ODS, lidovce a TOP 09, nebo spojenectví Pirátů a STAN. Feranec má za to, že jedna koalice je horší než druhá. K dovršení všeho zlého se nedokážou dohodnout na tom, co vlastně chtějí. A to je u vlády opravdu velký problém.

Vždyť oni se hned rozhádají. Důkazy? Z ANO k Pirátům a SPOLU
Foto: Repro ČT24
Popisek: Milan Feranec a Zbyněk Stanjura v Událostech komentářích

Vládní poslanec Milan Feranec z ANO vyrazil v předvolebním čase do útoku. Obě opoziční koalice dávají najevo, že chtějí po volbách vládnout společně. Jenže podle Ferance to bude divoká vláda, protože každá z pěti stran těchto dvou koalic chce občas něco jiného.

Tak třeba u daní.

„ODS chce nízké daně a hlasovala pro zrušení (jejich vynálezu) superhrubé mzdy a snížení daně pro fyzické osoby; Piráti chtěli zdanit prodej firem a nechtěli snížení daní pro občany; KDU-ČSL se (jako vždycky) přizpůsobí,“ napsal Feranec na sociální síti Facebook.

Podobně je to prý s eurem. TOP 09 euro chce, Piráti a Starostové též, ale ODS je v otázce přijetí eura víc než opatrná. A lidovci se podle Ferance nakonec vždy nějak přizpůsobí.

Nejhorší podle Ferance je, že se obě koalice vlastně neshodnou na tom, jak má vypadat budoucí Česko.

„Piráti bojují za ‚nový lepší svět‘, nemají problém s omezováním suverenity ČR ve prospěch Bruselu; ODS slovně obhajuje konzervativní vidění světa a vystupuje proti různým návrhům EK;  KDU-ČSL se pochlapila a řekla, že manželství pro všechny projde jenom přes jejich mrtvoly. Velmi rychle to korigovala a sdělila, že být ve vládě je pro ně přece jenom důležitější,“ pravil Feranec.

Sečteno a podtrženo, ODS, lidovce, TOP 09, Piráty a STAN spojuje podle Ferance jen touha dostat se k moci. Ale až se k ní dostanou, ani nebudou potřebovat opozici. Rozhádají se sami mezi sebou přímo ve vládě.

Feranec udeřil na obě koalice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…