Vzniká nová justiční mafie? Paroubkův server je na pozoru

15.07.2012 18:51

Na Nejvyšším státním zastupitelství sice vystřídal Renatu Veseckou Pavel Zeman, ovšem místo očekávané změny atmosféry, která byla za Vesecké a „justiční mafie“ velmi dusná, se zdá, že se tu rodí mafie nová. Opět jsou prý státní zástupci postihováni za odlišné názory. Jako příklad uvádí čtenářům Parlamentnilisty.cz dobře známý případ státního zástupce Zdeňka Koudelky.

Vzniká nová justiční mafie? Paroubkův server je na pozoru
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Server Vaševěc.cz, spojený se stranou NS- LEV 21 a jejím předsedou Jiřím Paroubkem,  se s obavami ptá, zda v České republice nevzniká nová justiční mafie. Podle serveru se po odvolání Renáty Vesecké a nástupu Pavla Zemana očekávalo, že skončí případy trestání státních zástupců za vlastní názor. Realita je však trochu jiná.

Server připomíná případ státního zástupce Zdeňka Koudelky, o kterém jak první informovaly Parlamentnilisty.cz. Docent Koudelka napsal na svůj blog na severu Aktuálně.cz článek „Rath má právo na férový proces“.

Následně poskytl rozhovor serveru Parlamentnilisty.cz rozhovor, ve kterém mimo jiné uvedl: „Rozhodoval-li nepříslušný soud či státní zastupitelství, je to důvod ke zrušení jejich rozhodnutí.“ Zpochybnil v něm i roli stání zástupkyně Lenky Bradáčové v případu. „Dozorující státní zástupce nese odpovědnost za zákonnost jím dozorované věci. Naprostá většina dozorujících státních zástupců řeší věci samostatně,“ řekl s poznámkou, že Bradáčová není v kauze dozorující státní zástupkyní.

Následně Parlamentnilisty.cz jako první přinesly informaci, že docent Koudelka byl za zveřejnění svých názorů potrestán písemnou výtkou Nejvyššího státního zástupce. Server Vaševěc.cz připomíná, že tato výtka je předstupněm dalších sankcí a skončit může až kárným řízením a zbavením funkce.

Vaševěc.cz slibuje, že bude celou kauzu dále sledovat. Zároveň vyjadřuje obavy, jestli se zde nerodí nová justiční mafie, stíhající odlišné názory. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…