Vzpomínáte na ministra Kremlíka: Teď se možná vrátí v jedné velmi důležité funkci

07.11.2020 4:30

Na post šéfa Úřadu na ochranu hospodářské soutěže se podle informací ČTK hlásí hned 11 uchazečů. Figuruje mezi nimi i někdejší ministr dopravy za hnutí ANO Vladimír Kremlík.

Vzpomínáte na ministra Kremlíka: Teď se možná vrátí v jedné velmi důležité funkci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Kremlík

Exministr dopravy Vladimír Kremlík se chce vrátit do veřejného života. Rád by se stal šéfem Úřadu na ochranu hospodářské soutěže.

„Podal jsem přihlášku na předsedu ÚOHS. Nechci revoluci, ale řadu věcí je však třeba změnit. Úřad zaměstnává nejlepší experty na soutěž v zemi, já ho chci posunout v transparentnosti, řízení i srozumitelnosti a komunikaci navenek,“ napsal Kremlík na sociální síti Twitter. Přidal fotografii před Úřadem vlády ČR.

Vladimír Kremlík před Úřadem vlídy.

Na sociální síti Facebook popsal, čeho by chtěl jako předseda úřadu dosáhnout. Prý by rád zvýšil efektivitu a profesionalitu úřadu. To však bude podle jeho názoru vyžadovat více peněz pro celou instituci. A neobejde se to ani bez přijetí nových pracovníků. Kremlík je o tom přesvědčen.

Po více než dvaceti letech, kdy sloužil státu, chce prý své služby nabídnout významné české instituci.

„Jsem člověk z obou světů, veřejného i soukromého. Přes dvacet let své kariéry jsem strávil převážně ve službách státu, nyní nabízím své zkušenosti jednomu z nejvýznamnějších úřadů v zemi, jehož cílem je chránit svobodný trh. Nechybí mi odvaha a jsem připraven čelit novým výzvám. Nechci revoluci, ale evoluci. Jsem přesvědčen, že Úřad pro ochranu hospodářské soutěže potřebuje do dalšího období zásadní změny,“ napsal Kremlílk.

Mimo jiné chce také krátkodobě chránit trh před následky koronavirové pandemie.

Exministr Kremlík o ÚOHS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…