Vzpomínáte na ministra dopravy Kremlíka? Teď zakládá „stínové ministerstvo“ a chce bojovat za Zemanův kanál

12.06.2020 11:56

Exministr dopravy za hnutí ANO Vladimír Kremlík si vytkl dva velké cíle. Chce bojovat za Zemanův kanál Dunaj–Odra–Labe a za dostavbu dálnic v Česku. Založil si na to „stínové ministerstvo dopravy“.

Vzpomínáte na ministra dopravy Kremlíka? Teď zakládá „stínové ministerstvo“ a chce bojovat za Zemanův kanál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Kremlík

Vladimíru Kremlíkovi jako ministru dopravy zlomil vaz tendr na elektronické dálniční známky. Podle serveru Lidovky.cz se Kremlík po vyhazovu z kabinetu rozmýšlel, co bude dělat dál a dospěl k závěru, že si založí think-tank, skrze který bude propagovat infrastrukturní projekty. Na mysli má především podporu výstavby dálnic, ale např. také vodního kanálu Dunaj–Odra–Labe, o kterém sní prezident Miloš Zeman.

„Chceme být aktivní i na legislativním poli a pomoci jak při tvorbě projektových dokumentací, projednávání projektů, tak i při realizaci vlastních staveb,“ píše na webu svého nového Středoevropského institutu pro rozvoj dopravy. Podle serveru si Kremlík v podstatě zakládá „stínové ministerstvo dopravy“.

Po boku Kremlíka stane podnikatel a někdejší náměstek ministerstva dopravy Petr Forman, velký zastánce Zemanova kanálu a člen poradního týmu prezidenta nebo šéf České logistické asociace Václav Cempírek, další velký zastánce stavby kanálu Dunaj–Odra–Labe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…