Vzpoura proti ekonomu Ševčíkovi: Studentky si prý stěžují

06.02.2013 10:42

Na Národohospodářské fakultě Vysoké školy ekonomické, kterou vede známý ekonom Miloslav Ševčík, je opět dusno. Po řadě personálních rošád děkana Ševčíka popisuje server Česká pozice jeho incident se studentkami, které po škole vylepovaly letáky protestující proti některým jeho rozhodnutím.

Vzpoura proti ekonomu Ševčíkovi: Studentky si prý stěžují
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ekonom Miroslav Ševčík

V důsledku mnoha odvolání pedagogů se mezi studenty objevily obavy z nedostatečně kvalitního personálního obsazení fakulty. Tři studentky na to zareagovaly vylepováním letáků s nápisy „Pane děkane, personální politika není jen právo, ale i zodpovědnost“, a s připomenutím latinského motta fakulty: „Libertas ultra omnia“ (svoboda nade vše).  

Při vylepování byly společně s jedním svým známým přistiženy ostrahou školy, a došlo k incidentu, který je oběma stranami vykládán odlišně. Podle svědectví studentek je ostraha fyzicky napadla a dokonce jim vyhrožovala obuškem, podle verze fakulty naopak jejich doprovod napadl ostrahu.

V důsledku toho byly studentky předvolány k děkanu Ševčíkovi. Vyjádřily přání, aby se mohly dostavit společně a aby byl jako svědek přítomen člen Akademického senátu. Děkan všechny tyto požadavky odmítl. Naopak k jednání přizval tři neochvějně loajální pedagogy, s jejichž pomocí podle svědectví na studentky vyvíjel nátlak, aby svou stížnost na jednání ostrahy stáhly a naopak se samy omluvily.

Studentky sepsaly stížnost proti chování děkana a dalších účastníků jednání, kterou poskytly serveru Česká pozice. Ten následně požádal o vyjádření děkana Ševčíka, který uvedl, že „zvolený postup ze strany vedení fakulty NF VŠE byl naprosto legitimní a vzhledem k charakteru incidentu (kdy došlo k fyzickému napadení strážného) byl i velmi mírný.“

Následně protestoval proti zcela neopodstatněnému napadání vrcholných představitelů Národohospodářské fakulty, které prý poškozuje nejen je osobně, ale rovněž celou fakultu a školu jako celek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

reklama

autor: jav

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…