Weigl od Klause varuje: Z klimatické vědy se stalo náboženství. Nepodléhejte té hysterii

23.09.2019 18:13

Komentátor Jiří Weigl varuje před hysterií kolem boje s klimatickou změnou, která je v poslední době zosobňována mladou Švédkou Gretou Thunbergovou. Podle Weigla jde o masovou mediální manipulaci „mezinárodních organizací, globální sítě neziskovek, médií a kolaborujících politiků na celém světě“ s cílem ovládnout společnost v podobě globálního vládnutí.

Weigl od Klause varuje: Z klimatické vědy se stalo náboženství. Nepodléhejte té hysterii
Foto: Daniela Černá
Popisek: Jiří Weigl

Dnešní mladí aktivisté podle Weigla požadují nedosažitelné a nesplnitelné cíle. „Děti a mladí lidé požadují po vládách svých zemí, aby zastavily změny klimatu a zajistily, že klima na planetě zůstane stále stejné. Mají hluboký existenční strach a od politiků požadují okamžitou, blíže nespecifikovanou, ale radikální akci, která je ho má zbavit,“ píše Weigl s tím, že tento strach mladých lidí živí masová média.

„Tento pocit však nezískali na základě vlastní zkušenosti nebo v důsledku nějakých zjevných skutečných a zažitých hrozeb, ale výlučně z informací zprostředkovávaných jim sdělovacími prostředky,“ má jasno Weigl a dodává, že všechny vědecké teorie kolem globálního oteplování se vlastně zjednodušily na hrozbu CO2.

Jelikož lidé složitým vědeckým teoriím nerozumějí, podléhají podle Weigla právě vlivům médií. „Drtivá většina veřejnosti o tom nic neví a není schopna to posoudit. Je však permanentně bičována hrůzu vzbuzujícími informacemi mediálního a politického mainstreamu, že se blíží katastrofa, která nás zničí, pokud nezačneme pykat za hříchy svého dosavadního rozmařilého konzumního života v západní společnosti a nepodřídíme se omezením a změnám, které nám moudří aktivisté, vědci a politici nadiktují,“ varuje komentátor.

Současné vědce a zejména klimatology Weigl přirovnává k náboženským vůdcům. „Věda se v této situaci stala jediným, avšak velmi nespolehlivým arbitrem. V sekulární západní společnosti byla postavena na místo náboženství jako zdroj nezpochybnitelné pravdy, přestože vědecké poznání je vždy omezené a častokrát chybné,“ píše Weigl a dodává, že klimatologové jsou díky tomu v současnosti v centru pozornosti.

„Klimatologové se tak dostávají do těžkého konfliktu zájmů. Svou dnešní prestiž, neomezené prostředky a globální pozornost si udrží pouze tehdy, budou-li naplňovat poptávku po varovných výzvách a katastrofických proroctvích. A tak devět z deseti klimatologů správně ví, že příčinou všeho klimatického zla je pravděpodobně člověk, a mají zajištěn život v centru pozornosti, tučné granty a letenky zdarma na konference a summity kolem celé planety,“ vysvětluje Weigl, proč se klimatologové na globálním oteplování shodnou.

Podle Weigla je zjevné, že o klima ve skutečnosti vůbec nejde. „Klima je v dnešní manipulativní kampani pouze nástrojem, jakýmsi beranidlem, jímž má být změněna společnost. Začínají nám tvrdit, že bez radikální společenské změny nelze změnit chování člověka, a zlikvidovat tak emise, které zamořují atmosféru,“ píše Weigl a varuje, že tito lidé vlastně chtějí sérií zákazů a příkazů omezit naši svobodu.

„Boj proti změně klimatu dávno není nevinnou aktivitou altruistů, kterým jde o ochranu přírody a životních podmínek na zemi. Je to bohužel velmi nebezpečná ideologie, v níž o přírodu a vědeckou pravdu jde až na posledním místě. Pod záminkou boje s klimatickou změnou jsou salámovou metodou prostřednictvím mezinárodních organizací, globální sítě neziskovek, médií a kolaborujících politiků lidem na celém světě vnucovány příkazy a zákazy, jež je mají podřídit státní kontrole a globálnímu vládnutí,“ předkládá svou vizi komentátor a jako hlavní nástroj manipulace uvádí příklad švédské středoškolačky Grety.

„Je příznačné, že předmětem zneužití jsou v ní právě děti a mladí lidé, na které je zacílena. Ti jsou skupinou nejbezbrannější, bez životních i profesních zkušeností, naivní, idealistickou a důvěřivou,“ píše Weigl s varováním, že v minulosti se díky mladým formoval nacismus nebo komunismus.

A pokračuje s přirovnáním k náboženství. „Chiliastický charakter dnešní hysterie dotváří i postava švédské dívky Gréty, jejíž dětská nevinnost má připomínat mesianismus středověkých náboženských hnutí, jako u Jany z Arku,“ přirovnává Weigl.

Západní politici podle něj tuto hysterii podporují s jasným cílem. „Celá kampaň má prominentní místo ve sdělovacích prostředcích, ze švédské dívky se za její páteční záškoláctví stala světová celebrita a vzor hodný následování. Státní školské systémy jsou zneužity k šíření této hysterie a propagandy. Vše slouží jednomu účelu, nic není spontánní, Greta a její demonstrace jsou pouhým nástrojem pro dosažení dalekosáhlých cílů pokrokářů,“ stále vážněji varuje Weigl a připomíná dokonce totalitní vizi orwellovského světa.

Cíle těchto lidí jsou podle něj ovládnout nás pod záminkou záchrany planety. „Zakážou svobodu pohybu, automobilismus a letectví – produkují emise CO2, zakážou svobodu slova – klimatická pravda je jen jedna, ostatní jsou fake news, zruší volný trh a svobodu podnikání, zakážou soukromé vlastnictví, budou detailně určovat, co smíme a nesmíme,“ zachází daleko ve své vizi Weigl a opět varuje, že většinová veřejnost toto zatím nevidí.

Celý komentář zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…