Z 335 Kč je 108 Kč. V Polsku. A šupem. Šok s léky

15.05.2023 12:44 | Ze sítí

Nákupy v Polsku se prostě vyplatí. A to v podstatě v jakémkoli sortimentu. Co se týče léků, tuzemské lékárny a farmaceutické firmy nemohou a možná ani nemají zájem konkurovat těm polským, takže i nadále platí, že kdo může, dojede si pro léky k severním sousedům. Rozdíly v cenách některých léků jsou ale na pováženou a dělají i trojnásobek. Stejná probiotika tak nakoupíte v ČR za 335 a v Polsku za 108 korun. Dodání navíc probíhá poměrně ,,šupem".

Z 335 Kč je 108 Kč. V Polsku. A šupem. Šok s léky
Foto: Repro Facebook
Popisek: Léky z Polska

O své zkušenosti se s facebookovou skupinou „POLSKO – nákupy, tipy a doporučení“ tentokrát podělila paní Petra, která přidala i pár praktických rad ohledně nákupu léků.

„Zdravím, pokud pojedete nakupovat a nechcete se zdržovat v lékárně, případně nevíte jak říct, co potřebujete, doporučuji Apteline.pl. Nakoupíte, objednáte a vyzvednete ve vybrané lékárně,“ napsala s tím, že zákazník nemusí mít polské číslo a k vyřízení mu stačí naše SIM karta v telefonu.

„Objednáno večer, druhý den ráno SMS, že je objednávka připravena k odběru. Platí se až v lékárně. Doporučuji mít sebou tašku, přepravují jim léky v boxech, které vrací,“ dodala ještě a připojila pro srovnání i pár léků s českými a polskými cenovkami.

Z těch plyne, že pokud si např. koupíte 60 želatinových bonbonů s vitamíny pro děti, zaplatíte v naší lékárně 199,- Kč, zatímco v té polské o víc než polovinu méně, tedy 88,- Kč. Pokud se rozhodnete pro sirup proti kašli, vyjde vás v tuzemské lékárně stejně množství na 269,- Kč a v té polské jen 143,- Kč. Obojí jistě ocení nejedna česká maminka s přístupem na polský trh.

Jeden z diskutérů pod příspěvek přidal svoji zkušenost, kterou charakterizoval slovy „Nepochopitelný rozdíl“, když porovnal nákup probiotik v české lékárenské síti (za 335,- Kč) s těmi polskými (za 108,- Kč). Rozdíl na stejném balení dělal dokonce 227,- Kč.

Svoji čerstvou zkušenost z uplynulého týdne přidala i další uživatelka.

„Jen takové malé srovnání cen Dr. Max CZ vs PL. Jen dodám, že srovnání je polská kamenná versus česká internetová (v kamenné bývá ještě dráž!),“ uvedla svůj příspěvek a následovalo porovnání cen a výpočet úspory.

Sea Water Spray – 28,99 PLN = 156,46 Kč/v ČR 249 Kč

Vitamin C 500 mg Long – 2x30ks = 31,98 PLN  = 172,52 Kč/v ČR 229 Kč

Úspora na těchto třech kusech 149 Kč!!!

„Pokud jde o vitamíny, v PL neměli balení po 60 kusech a naopak v ČR Maxu jsem nenašla balení po 30 kusech. Nicméně balení po 60 by mělo být výhodnější než 2x balení po 30, ale ani tak není, no co už,“ povzdechla si nakonec nad absurditou českého farmaceutického trhu.

Dodejme, že obliba polských léků v ČR razantně stoupla v situaci, kdy český trh čelil v této oblasti krizi a některé druhy léků nebyly k dostání za žádnou cenu. Navzdory tvrzení, že výpadek léků byl celoevropský, v Polsku bylo možné je nakoupit. Následně kupující zjistili, stejně jako u dalších produktů od brýlí, přes nábytek až po zahradnické pomůcky, že tamní nakupování se vyplatí i cenově.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Z Tchajwanu už přece, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekli-ďas , 15.05.2023 13:13:27
Letí letadla i s přívěsem plná levných léků.

|  8 |  0

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…