Z Ivana Langera se možná stane advokát. Jde na zkoušky

29.02.2012 7:54

Někdejší místopředseda ODS a ministr vnitra Ivan Langer dnes bude skládat advokátní zkoušky. Prý už splnil všechny své povinnosti koncipienta, takže to může zkusit. Informuje o tom deník Insider. Jako koncipient působil Langer ve firmě Petra Pečeného, která se podle internetových stránek zabývá zejména občanským a obchodním právem, autorským právem a pracovním právem.

Z Ivana Langera se možná stane advokát. Jde na zkoušky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý místopředseda ODS a exministr vnitra Ivan Langer

To, že bude Ivan Langer (ODS) připuštěn k advokátní zkoušce, médiím potvrdila mluvčí České advokátní komory Iva Chaloupková. Sám bývalý ministr vnitra nechtěl svou nadcházející zkoušku komentovat. Osobní záležitosti prý nesděluje nikomu jinému, než manželce.

O vlastní firmu nestojí

"Ano, pan Langer se přihlásil a bude ke zkoušce připuštěn, protože splnil všechny své koncipientské a další povinnosti," uvedla mluvčí České advokátní komory Iva Chaloupková. Sám Langer nechtěl věc komentovat. "Informace o své osobě nesděluji nikomu jinému, kromě své manželky," řekl Insideru někdejší místopředseda ODS.

Za zmínku stojí, že exministr neuvažuje o zřízení vlastní právní kanceláře, je prý spokojen tam, kde vykonával své koncipientské povinnosti.

 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…