Z Klausova webu: Pochvala od vězeňského kaplana

09.01.2013 19:08

Novoroční amnestie prezidenta Václava Klause mnoho lidí nejenom překvapila, ale i naštvala. Negativní reakce sklízela dokonce i od špiček ODS a řadových politiků. I když dodnes v médiích převažovaly negativní ohlasy, sám prezident na svých osobních internetových stránkách uveřejnil pochvalný dopis, který mu zaslal kaplan olomoucké věznice.

Z Klausova webu: Pochvala od vězeňského kaplana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus pronesl poslední novoroční projev ve svém funkčním období

"Tento svět není spravedlivý v rovnosti stejných příležitostí pro všechny. Vy jste ale tuto šanci dal všem těm, kteří s ní už nepočítali, i když po ní tolik toužili," píše v dopise uveřejněném na stránkách VáclavKlaus.cz kaplan Otto Broch. Podle něj ale budou mít amnestovaní vězni i tak mít horší start do života a to především kvůli mediální kritice prezidentova kroku. Vyhlášení amnestie pak Broch nazývá odvážným činem a přeje prezidentovi v celé "kauze" hodně sil.

"Přeji Vám osobně i všem těm, kteří dostali Vaším prostřednictvím novou šanci do života, abyste se nenechali odradit a šli odvážně dál svou životní poutí. Jen čas ukáže, co je nosné a dobré. Jsem přesvědčen, že Vaše rozhodnutí k tomuto zcela jistě patří," je kaplan přesvědčený. Podle něj totiž není svět černobílý a on sám si je toho díky svému zaměstnání dobře vědom. "A tento pohled mi mnohdy ukázal, že z viníků mohou být zároveň i oběti. Každopádně jsem přesvědčen, že svým rozhodnutím jste tisícům lidí daroval příležitost nového začátku, za kterou jsou jistě vděčni, i když někteří tuto šanci využít nedokážou. I to patří ke složitosti života," dodává kaplan.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…