Z ODS mizí další členové. Bývalou starostku Tábora přetáhl Dobeš

18.08.2013 15:18

ODS zažívá krušné období. Bývalý předseda a exprezident Václav Klaus odmítl návrat a nyní utíkají i ti poslední věrní, kteří ještě nedávno hlásali, že by stranu neopustili i přes mnoho problémů. Jednou z členek je Hana Randová, dříve starostka jihočeského Tábora, která v čele města stála jedno funkční období.

Z ODS mizí další členové. Bývalou starostku Tábora přetáhl Dobeš
Foto: Radek Kraus
Popisek: Hana Randová

Randová, která jako starostka byla mnohými kritizována, ale zároveň i mnohými obdivována, se nerozhodla opustit řady ODS ze dne na den. Vedly jí k tomu prý dlouhodobější podněty. „Na základě dlouhodobější nespokojenosti s činností oblastní organizace ODS Tábor i se stále silnějším pocitem rozčarování z působení ODS na celostátní úrovni jsem se rozhodla Občanskou demokratickou stranu opustit. Jde o mé ryze osobní rozhodnutí, které jsem opravdu dlouho zvažovala, a přes všechny výhrady k ODS i jejím představitelům to nebylo jednoduché rozhodování," uvedla v krátkém prohlášení Hana Randová, která Tábor vedla v letech 2006 až 2010.

Randová míří k exministru Dobešovi

„Bezpartajní“ však Randová nezůstane. Namířila si to do hnutí Pro sport a zdraví exministra Josefa Dobeše, za které hodlá kandidovat jako dlouholetá sportovkyně, kdy závodně plavala. 

„Překvapilo mě to. Bohužel osobně čekám, že budou někteří další lidé Hanu Randovou následovat. Nyní je doba neúspěchu ODS, proto někteří odcházejí, až se zase straně bude dařit, lidé se k nám jen pohrnou,“ uvedl senátor za ODS, starosta Chýnova u Tábora Pavel Eybert.

ODS na jihu Čech už opustila řada členů

Před časem ODS na jihu Čech opustil třeba poslanec Michal Doktor, starosta Starkonic Pavel Vondrys, známý hybatel soch a strakonický místostarosta Pavel Pavel i někteří další. Třeba nyní policií obviněný primátor Českých Budějovic Juraj Thoma nebo exředitel krajského úřadu a bývalý starosta Písku Luboš Průša.

Na jihu Čech je zhruba 1500 členů v ODS. Už na jaře někteří členové nezaplatili příspěvek. Asi nejviditelnější odchod provedl právě poslanec Doktor. Ten odešel po minulých volbách proto, že tehdejší premiér Petr Nečas jmenoval Martina Kubu, současného předsedu ODS ministrem průmyslu a obchodu. O Kubovi Doktor prohlašoval, že patří mezi „kmotry“ a je to „politické dítě“ knížete z Hluboké, místostarosty a vlivného člena ODS, kontroverzního podnikatele Pavla Dlouhého.

Podle mnohých může právě odchod některých členů pomoci na jihu Čech při nadcházejících volbách do sněmovny jak ČSSD, tak TOP 09, což je pro pravicové voliče jedna z alternativ namísto ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…