Z TOP 09: Putinova policie? Jak Gestapo. Dukovany jim nechá jen kolaborant nebo blázen

01.02.2021 8:02

Během další vlny demonstrací na podporu zadrženého ruského opozičního politika Alexeje Navalného policie zadržela v desítkách měst po celém Rusku více než 5 tisíc osob. Někdejší 1. místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek o ruské policii prohlásil, že se chová jako nacistické gestapo.

Z TOP 09: Putinova policie? Jak Gestapo. Dukovany jim nechá jen kolaborant nebo blázen
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Ženíšek

Podle agentury Reuters zadržela ruská policie po víkendových protestech na podporu nejvýznamnějšího ruského opozičního politika více než 5 tisíc lidí. Demonstrace probíhaly po celém Rusku. Od Petrohradu na západě, až po Vladivostok na Dálném východě.

Anketa

Chcete Prymulu zpět coby ministra zdravotnictví?

29%
58%
hlasovalo: 10480 lidí

„Vnímám to tak, že žiju ve zcela protiprávním státě, v policejním státě bez nezávislých soudů. V zemi, kde vládne korupce, ale chtěla bych žít jinak,“ řekla agentuře Reuters čtyřicetiletá Julia, která se zúčastnila demonstrací v Moskvě.  

Policie tisíce lidí zadržela s tím, že mohly na nepovolené akci šířit nemoc covid-19. Zadržena byla i manželka opozičního politika Navalého Julia. Po pár hodinách byla propuštěna.

Někdejší 1. místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek se neudržel

„Putinův režim je nechutný. Je nebezpečný pro všechny. Vraždí lidi doma i venku, zatýká a vězní lidi jen kvůli názorům. Kdo chce s takovým režimem stavět jadernou elektrárnu, je buď kolaborant a nebo blázen. Appeasement vůči Rusku je nejen morálně vadný, ale i ekonomicky špatný,“ nebral si servítky.

Marek Ženíšek o Rusku

O ruské policii prohlásil, že se chová jako nacistické gestapo.

„V Novosibirsku provolávají ‚svobodu‘ a ‚Putin je zloděj‘, v Petrohradě ‚pryč s Carem‘, neodradí je ani silné mrazy. Tisícovka zatčených a policie se chová tak, jak to v policejních státech bývá - jako gestapo,“ prohlásil Ženíšek.

Marek Ženíšek o Rusku
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…