Z internetu: Kalousek chce zmrazit důchody, Foldyna Kalouska

26.02.2012 22:12

Poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna navrhl v reakci na úvahu Miroslava Kalouska o zmražení důchodů na tři roky uvést do zmrzlého stavu naopak ministra financí. Foldyna si dovolil žert na adresu šéfa státní pokladny na svém facebookovém profilu.

Z internetu: Kalousek chce zmrazit důchody, Foldyna Kalouska
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek v České televizi

Kapitoly státního rozpočtu s výdaji do jedné miliardy korun by měly mít podle nynějšího návrhu ministra financí plošně vázáno 1,5 procenta výdajů. Ostatní kapitoly rozpočtu pak 3,95 procenta výdajů. Dále by měly být zmrazeny výdaje na dotace na obnovitelné zdroje nebo sníženy platy ve Státním fondu dopravní infrastruktury nebo Státním zemědělském intervenčním fondu.

"Ministerstvo financí očekává na základě nových odhadů základních makroekonomických ukazatelů nepříznivý vývoj ve státním rozpočtu v roce 2012, kdy by mohl za předpokladu neprovedení jakýchkoliv opatření schválený deficit státního rozpočtu dosáhnout 128,6 miliardy korun," uvádí materiál.

Na výdajové straně navrhuje MF zmrazení důchodů pro roky 2013 až 2015, úplné zrušení porodného nebo zrušení některých státních úřadů. Materiál například navrhuje začlenit Českou obchodní inspekci pod Generální ředitelství cel, Státní energetickou inspekci pod Energetický regulační úřad nebo snižování a slučování zastupitelských úřadů. 

Na tuto zprávu pohotově reagoval poslanec Ústeckého kraje Jaroslav Foldyna poněkud netradičním nápadem zmrazit ministra financí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…