Z regionálního školství cáká kvůli Dobešovi krev, tvrdí Chládek

22.03.2012 22:51

V pořadu Události, komentáře na ČT24 se diskutovalo o ministru školství Josefu Dobešovi a jeho rezignaci. A hlavní otázkou je – lze ušetřit ve školství další 2,5 miliardy korun, aniž by se sahalo na platy? O tom hovořili poslankyně VV Dagmar Navrátilová, za TOP 09 Anna Putnová a senátor ČSSD Marcel Chládek.

Z regionálního školství cáká kvůli Dobešovi krev, tvrdí Chládek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

Navrátilová je žhavou kandidátkou na uvolněné ministerské křeslo. „Kdyby ta nabídka přišla, tak bych ji zvažovala,“ uvedla. O škrtech se podle ní bude nadále diskutovat. „Je opravdu třeba udělat jakousi inventuru a na jejím základě potom rozhodnout, jak dále pokračovat,“ řekla poslankyně. „Určitě bych neprosazovala snižování platů učitelům,“ dodala jednoznačně.

Kde vzít peníze? U učitelů ne

Debata o škrtech se ale nelíbila Chládkovi. „My všichni víme, že české školství je dlouhodobě podfinancováno,“ prohlásil. „Věci veřejné by se měly sebrat a odejít z vlády, pokud to myslí vážně,“ myslí si senátor. Navíc dodal, že šetřit se mohlo například u předražených státních maturit.

„Je třeba říci, že například regionální školství je také neefektivní,“ hledala Putnová možnosti, kde ušetřit. „Resort ale není připravený na změny,“ řekla s tím, že to je Dobešova chyba. S možnými škrty právě v regionech souhlasila i Navrátilová. „Nechte už regionální školství být. Tam už škrtáte, že cáká krev,“ zlobil se Chládek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …