Z webových stránek Prahy se stala reklama na Babišova média

27.01.2015 14:35

Metropole České republiky jako nástěnka Andreje Babiše? Ano, i tak by se dala charakterizovat online prezentace našeho hlavního města. Důvody jsou nasnadě a ParlamentníListy.cz na ně upozornil sám pracovník tiskového odboru pražského magistrátu.

Z webových stránek Prahy se stala reklama na Babišova média
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

"Podívejte se, v čem pracujeme. Všude jen Babišovy média," sdělil pod zárukou skryté identity jeden z pracovníků PR oddělení. A tak se ParlamentníListy.cz skutečně podívaly na oficiální profil Prahy na sociální síti Facebook. Výsledek je jednoznačný. Největší počet odkliků vede právě na Babišova média: Metro nebo iDnes. Důvod?

"Praha se řadí mezi jedno z největších měst i na Facebooku, svým počtem pětadvaceti tisíc fanoušků je samozřejmě lukrativní posílat návštěvníky tam, kam se to hodí. Například denně může až pět tisíc lidí kliknout na Babišův web, který navíc dlouhodobě padá a tím mu uměle zvyšovat návštěvnost," prozradil naší redakci Petr Berkus, SEO analytik.

Namátkou poslední články oficiálního pražského Facebooku: iDnes popisuje dění v pražské Michli, Metro píše o možných kuponech místo Opencard, iDnes představuje plány kolem tunelu Blanka, Metro nafotilo bagry, iDnes se zabývá rozpočtem metropole a v neposlední řadě Metro upozorňuje na vandaly v pražské dopravě.

"Je to skutečně tendenční a nehorázné," řekl naší redakci Berkus. "Nejdivnější je, že Praha vůbec neodkazuje na svůj portál, který stál desítky milionů, což je běžné například u Brna, které má padesát tisíc fanoušků, Hradce Králové, Plzně a podobně. Je to zkrátka malá domů," upozornil analytik.  

Pro větší představu o transparentnosti dodejme, že z posledních třiadvaceti publikovaných odkazů na zpravodajské servery jich šlo dvaadvacet na Babišovy weby. Jeden pak čtenáře poslal na Deník.

Doplňme, že tiskové oddělení Adriany Krnáčové zaměstnává hned několik mediálních asistentů, PR asistentů, referentů vnější komunikace či propagační referentky anebo referenty PR projektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …