Za 35 let mají muslimové tvořit desetinu všech Evropanů

04.04.2015 13:08

Plných deset procent Evropanů mají do roku 2050 tvořit muslimové. A celosvětově by vyznavači Alláha měli křesťany přečíslit v roce 2070. Uvádí to americká agentura Pew Research Center ve své nejnovější studii o demografickém vývoji.

Za 35 let mají muslimové tvořit desetinu všech Evropanů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Modlící se muslimové

„Na muslimské ženy připadá v průměru 3,1 dítěte, což je nejvíc ve srovnání se všemi ostatními náboženskými komunitami,“ sdělil autor studie Conrad Hackett. S 2,7 dítěte jsou křesťanky na druhém místě a na třetím hinduistky s 2,4 dítěte.

Studie také předpovídá, že do roku 2050 budou muslimové druhou nejpočetnější náboženskou komunitou v USA, jíž jsou nyní židé. Zatímco v roce 2010 tvořili vyznavači křesťanství tři čtvrtiny amerického obyvatelstva, v roce 2050 to budou jenom dvě třetiny.

Odhaduje se, že do roku 2050 ubude v Evropě 100 milionů křesťanů. Hackett tento vývoj vysvětluje odlišnou porodností v náboženských komunitách a migrací.

„Dá se očekávat, že v Evropě do roku 2050 vzroste muslimská populace, která v roce 2010 činila 5,9 procenta, na 10,2 procenta. V potaz jsme brali migraci a další fakta demografického vývoje jako porodnost a věk. Při odečtení vlivu migrace by do stanovené doby muslimové v Evropě tvořili 8,4 procenta populace,“ sdělil Hackett.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…