Za pitomce hned ve dvou pořadech. Válek z TOPky měl zlý den

22.11.2021 11:05 | Ze sítí

Jsme znovu „best in covid”. Česko svírá infekce. Čísla nově nakažených lámou rekordy. V pátek přibylo nejvíc případů od začátku pandemie, 22 945 lidí. Končící vláda situaci už poněkolikáté podcenila, jenže ani ta nastupující nepůsobí zrovna dojmem, že ví, jak na to a jejímu kandidátovi na ministra zdravotnictví za TOP 09 Vlastimilu Válkovi, často není rozumět co a jak chce udělat. Má vůbec plán? To je těžká otázka. Zaměřil se na ni pořad 168 hodin České televize. Vlastimilem Válkem se pak zabýval i Newsroom ČT24.

Za pitomce hned ve dvou pořadech. Válek z TOPky měl zlý den
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Vlastimil Válek

Zatímco virus znovu drtí nemocnice, hádají se mezi sebou končící vláda s vládou nastupující o to, kdo by to měl vlastně řešit. „Jestli vláda chtěla zavést bavorský model, tak ho mohla zavést v pondělí. Nevím, na co čekala. Ta čísla jsou úplně jasná. A pokud se chtěli domluvit s námi, tak měli počkat na to jednání,“ uvedl minulý týden Petr Fiala, zřejmě budoucí premiér (ODS).

„Oni měli možnost se zapojit. Nezapojili se. Celý den slyším nesmysly a lži. Když je tady nějaký jiný recept na ta opatření, nechť ho řeknou,“ tvrdí však premiér v demisi Andrej Babiš (ANO).

Takže kdo může za to, že je Česko po takřka dvou letech pandemie znovu „best in covid”? Moc v zemi stále drží vláda premiéra Babiše. „Je jenom jedna vláda, a to je vláda Andreje Babiše, která se zjevně už 3 týdny snaží zbavit jakékoliv vládní zodpovědnosti a nedělá stejně jako před volbama nic,“ uvedl politický komentátor Petros Michopulos.

Jenže zhruba za měsíc Andrej Babiš předá vládu Petru Fialovi a jeho ministru zdravotnictví Vlastimilu Válkovi. A jaký má nová vláda plán, jak epidemii zkrotit? Má vůbec nějaký? „A já se vás celou dobu snažím zeptat na to, co budete dělat, pokud přijdete do funkce v momentě, kdy už ty JIP budou plné?" zaznělo mimo jiné v rozhovoru politické komentátorky Marie Bastlové na Seznam Zprávách. „To je těžká otázka,“ odvětil Válek.

„Já jsem zatím viděl jenom jedno prohlášení AntiCovid týmu, které jsem četl, a to se zabývalo zejména tím, co všechno ta vláda dělat nemá. A to mně přijde trochu málo,“ kritizuje biochemik Jan Konvalinka.

Když dosluhující vláda minulý týden nabídla tzv. AntiCovid týmu Vlastimila Válka několik možných variant, jak situaci řešit, AntiCovid tým všechny odmítl a alternativu nenabídl. „Já těžko můžu nějakým způsobem říct, co uděláme, když nevím, v které fázi budeme jaksi ve vládě,“ oponuje Válek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…