Za prezidenta se nebudete stydět, slíbil Fischer při zahájení kampaně

14.09.2012 14:26

Jan Fischer v pátek zahájil svou prezidentskou kampaň, která vyvrcholí přímou volbou v lednu 2013. Pro zahájení si vybral palác Žofín na Praze 1, kam podle serveru iDnes.cz přišla také řada slavných osobností jako režisér Zdeněk Troška, lékař Jan Pirk, herec Jan Hrušínský nebo moderátor Slávek Boura.

Za prezidenta se nebudete stydět, slíbil Fischer při zahájení kampaně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Fischer

Fischer představil v padesátiminutovém proslovu svou vizi o postu hlavy státu. Svůj program pojmenoval „Nová důvěra“. Té je podle něj v České republice nedostatek, hlavně v rovině politiky.

Projev Jana Fischera ZDE

Nebudu prosazovat vlastní názory, které se rozchází s postoji v Česku

Přímá volba prezidenta je pro Fischera „jedinečnou šancí změnit politiku“. Chce se o to pokusit ve čtyřech oblastech, kam řadí například úsporu nákladů při financování politických stran, zeštíhlení veřejné sféry nebo zrušení trestní a přestupkové imunity poslanců a senátorů.

Kandidát na prezidenta také slíbil, že by v případě zvolení v zahraničí neprezentoval své vlastní názory, které by se odlišovaly od postojů v zemi.

Za prezidenta se nebudete stydět, slíbil Fischer

„Zavazuji se, že za prezidenta naší země se nebudete muset stydět. Nikdy nebudu naši vlast přirovnávat ke ‚spálené zemi‘, protože věřím v dobrou budoucnost, a protože si vážím jejích občanů,“ slíbil Fischer podle serveru iDnes.cz.

Příznivci, kteří se v Žofíně shromáždili, Fischera na závěr jeho řeči odměnili velkým potleskem. Přítomní se pak odebrali do přilehlé restaurace.

Jan Fischer je spolu s Milošem Zemanem zatím jediný, kdo nasbíral padesát tisíc podpisů nutných pro nominaci do přímé volby. Dalšími jistými kandidáty jsou Karel Schwarzenberg za TOP 09, Jiří Dienstbier za ČSSD a Přemysl Sobotka za ODS. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…