Za problémy s registrem vozidel zatím pokuty nepadly

20.01.2013 13:29

Ministerstvo dopravy loni tvrdilo, že od dodavatele registru vozidel, společnosti ATS-Telcom, bude požadovat kvůli problémům velké odškodnění. Server Aktuálně.cz ale informuje o tom, že se tak zatím nestalo.

Za problémy s registrem vozidel zatím pokuty nepadly
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Ministerští úředníci v minulosti opakovaně slibovali, že firma ATS-Telcom bude tvrdě pokutována. Naposledy o sobě v tomto směru dali vědět v závěru loňského října, kdy veřejnost ujišťovali, že "výsledná částka by měla být dohodnuta v nejbližších dnech." Přestože od vydání tohoto prohlášení uběhly již skoro tři měsíce, nezdá se, že by se zástupci obou stran dohodli na konkrétní částce nebo způsobu odškodnění.

Aktuálně.cz se na ministerstvo dopravy opakovaně obrátilo s dotazem, do jaké míry jednání postoupila a zda již byla stanovena výše odškodnění. Pokaždé ale dostalo stejnou odpověď. "Stále platí, že jednání nebyla dosud uzavřena a podrobnější informace v tuto chvíli nemám," odepsal tiskový mluvčí Jakub Žižka.

Obchodní ředitel ATS-Telcom Martin Tůma ale uvedl, že díky výměně šéfů resortu, byla jednání ze strany ministerstva v prosinci přerušena. "Nyní se čeká, kdy budou opět obnovena," dodal Tůma. Otázky panují rovněž okolo formy finančního narovnání. Vůči dodavateli totiž podle auditorů společnosti Ernst&Young není možné uplatňovat žádné sankce. Smluvní dokumenty mezi ministerstvem a dodavatelem totiž "neupravují záruku za jakost kvality, resp. odpovědnost za vady" a "sankční ujednání nejsou jednoznačně aplikovatelná na vytvoření CRV".

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…