Zabila 35 lidí, z toho 12 dětí. A Palestinci ji oslavují, zhrozil se komentátor

23.07.2019 22:25

Podle komentátora Lubomíra Stejskala je mír mezi Palestinou a Izraelem nemožný. Dokládá to na případu teroristky Dalal Mughrabi, která v roce 1978 při atentátu zabila 35 izraelských civilistů včetně dvanácti dětí. „Takový člověk si nezaslouží nic jiného než nejhlubší opovržení. Vůdci palestinských Arabů to však vidí jinak a vražedkyni všemožně oslavují,“ píše na webu Neviditelný pes Stejskal a dodává, že je po Mughrabi dokonce pojmenován dětský tábor.

Zabila 35 lidí, z toho 12 dětí. A Palestinci ji oslavují, zhrozil se komentátor
Foto: Repro Twitter
Popisek: Fotografie domnělých útočníků

O celém případu Stejskal píše proto, že se před nedávnem k případu Mughrabi vyjádřil i šéf palestinské autonomie, kde se dětský tábor pořádá, Mahmúd Abbás. Podle něj je Mughrabi symbolem humanistického boje proti Izraeli. „Takové tvrzení, to je do nebe volající nehoráznost vyvolávající obavy, jestli se Abbás v současných vedrech, která ve Svaté zemi panují, dočista nepomátl,“ komentuje Stejskal.

Dalal Mughrabi se narodila v roce 1958 v palestinském uprchlickém táboře v Bejrútu. Již jako patnáctiletá se přidala k politicko-teroristické frakci Fatah. V roce 1978 se spolu s dalšími teroristy podílela na únosu izraelského autobusu a v následné akci se jako sebevražedná atentátnice odpálila. Ve světě ji odsoudili jako teroristku, zatímco v Palestině je dodnes chápána jako mučednice hodná následování a jsou po ní pojmenovány například dětské sportovní akce nebo tábory.

Anketa

Bojíte se, že Babiš zneužije svého postavení k tomu, aby zastavil vyšetřování Čapího hnízda?

hlasovalo: 10917 lidí

„Jak mohou představitelé Autonomie něco takového zdůvodnit?“ pokládá řečnickou otázku Stejskal. „To je právě to: něco takového můžete udělat pouze za předpokladu, že máte zvrácené myšlení. Kdy vrah dětí není vrahem, ale hrdinou, mučedníkem, někým, kdo zasluhuje úctu a zvěčnění své památky, neboť udělal ve vašich očích správnou věc,“ nerozumí Stejskal myšlení Palestinců.

Proto není podle Stejskala možné uzavřít s Palestinou mír. „Buď budou palestinští Arabové usilovat o mír s Izraelem – a pak musí Mughrabi označit za sprostou teroristickou vražedkyni a s odporem se od ní odvrátit, nebo označí tuto krvavou zrůdu za hrdinku a mučednici – a pak po nás nemohou chtít, abychom jim věřili, že o mír skutečně usilují,“ píše Stejskal.  

„Děkuji Abbásovi, děkuji Fatahu, děkuji Palestinskoarabské samosprávě. V těchto dnech mě znovu utvrdili v přesvědčení, že mám pravdu. Že mír s nimi je nemožný,“ komentuje sarkasticky celou situaci Stejskal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…