Zabránila jsem ústavní blamáži, říká kandidátka na prezidentku Samková

12.10.2012 14:57

Advokátka Klára Samková, která vyhlásila kandidaturu na post hlavy státu, je známá také z kauzy útočníků z Nového Boru. Samková vystupuje v roli obhájkyně mačetových útočníků a dává jasně najevo, že za své klienty bude tvrdě bojovat. Vyhlásila dokonce, že zabránila ústavní blamáži, kterou mohla způsobit současná vrchní státní zástupkyně v Praze Lenka Bradáčová. Informuje o tom deník Právo.

Zabránila jsem ústavní blamáži, říká kandidátka na prezidentku Samková
Foto: Hans Štembera
Popisek: Advokátka Klára Samková

Lenka Bradáčová ještě nedávno působila v pozici vrchní státní zástupkyně v Ústí nad Labem, kam spadá i případ útočníků z Nového Boru, takže advokátka útočníků Klára Samková útočí především na její postup v této kauze. A to ještě před tím, než vůbec začal soud s agresory. A co se Samkové nelíbí? Státní zástupci se prý pokoušejí znemožnit spravedlivý soudní proces, chce proto podat na Nejvyšší státní zastupitelství stížnost, aby vyřadil ústecké zastupitelství z procesu kvůli podjatosti.

Kytice růží

„Je zřejmé, že až do poslední chvilky se krajské státní zastupitelství v Ústí nad Labem pobočka Liberec snažilo zbavit obviněné jejich obhájkyně,“ uvedla advokátka na páteční tiskové konferenci, kterou kvůli případu svolala. Znovu tak reaguje na to, že státní zástupci v minulosti požadovali její stažení z případu, kvůli kolizi zájmů jejich klientů. Jeden z trojice obviněných tvrdil, že se na útoku nepodílel sám. Ostatní útočníci však tvrdí, že na místě činu nebyli.

Samková je dokonce přesvědčena o tom, že zabránila velké ústavní blamáží, za což by si od současné pražské šéfky žalobců zasloužila alespoň kytici růží.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…