Žáček z ODS: Špína na Koudelku? Kotene, odstup

04.08.2021 10:19 | Glosa

Poslanec ODS Pavel Žáček (ODS) prohlásil, že Radek Koten z řad hnutí SPD Tomia Okamury, neříká pravdu. Hraje se o budoucnost šéfa BIS plukovníka Michala Koudelky. Žáček čeká, jaký hanopis na Koudelku unikne z Hradu.

Žáček z ODS: Špína na Koudelku? Kotene, odstup
Foto: repro Youtube
Popisek: Pavel Žáček v Interview plus

Předseda sněmovního bezpečnostního výboru Radek Koten (SPD) před kamerami ČT prohlásil, že byl „pověřen“ vyžádat a převzít před pátečním zasedáním výboru „hradní dokumenty“.

Pavel Žáček oznámil, že bezpečnostní výbor sněmovny rozhodně ničím takovým Kotena nepověřil.

„Předseda výboru pro bezpečnost Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Radek Koten (SPD) včera večer prohlásil ve vysílání ČT24, že byl ‚pověřen‘ vyžádat a převzít před pátečním zasedáním výboru ‚hradní dokumenty‘, jinými slovy hanopisy na ředitele Bezpečnostní informační služby (BIS) Michala Koudelku. Protože pan Koten ničím takovým pověřen nebyl, žádné kolektivní rozhodnutí členů výboru ve formě usnesení neexistuje, ani neproběhlo jednání s místopředsedy výboru, tak to považuji za jeho svévolnou akci jdoucí výrazně nad rámec jeho mandátu coby předsedy výboru,“ rozčílil se Žáček.

Jako člen bezpečnostního výboru zdůraznil, že Koten možná mluvil s předsedou SPD Tomiem Okamurou a na tajné schůzce s premiérem Andrejem Babišem (ANO), která měla proběhnout v noci, ale ani Babiš, ani Okamura podle Žáčka nemají Kotena ničím úkolovat. Ani na Úřadu vlády v Praze, ani v sokolovně v Průhonicích.

Podle Žáčka udělal Koten tak kolosální chybu, že mu nezbude, než rezignovat na post předsedy výboru.

„Obě tyto události považuji za natolik závažnou a nepřijatelnou snahu o manipulaci s výborem o bezpečnost před klíčovým jednáním o jmenování ředitele BIS, že žádám o okamžité odstoupení pana Kotena z funkce předsedy výboru. Jak všichni dobře víme, dlouhodobě prokazuje neschopnost řídit tento důležitý orgán Poslanecké sněmovny, a tento jeho postup v posledních hodinách to jen potvrzuje. Domnívám se navíc, že by pan Koten měl tyto obě události podrobně vysvětlit jak všem členům výboru, tak i veřejnosti,“ uzavřel Žáček nekompromisně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…